Rotterdam Gids
Image default
Onderwijs

Opleiding tot rijinstructeur

Rij instructeur worden

Als je op zoek bent naar een carrière die zowel uitdagend als lonend is, dan is rijinstructeur worden misschien wel de perfecte keuze voor jou. Rijschool Academie biedt een uitstekende opleiding en ondersteuning om je te helpen een succesvol instructeur te worden. Met onze hulp kun je een carrière opbouwen die zowel bevredigend als lucratief is.

Onze instructeurs zijn hooggekwalificeerd en ervaren professionals die er een passie voor hebben om anderen te leren rijden. Wij bieden een breed scala aan opleidingsmogelijkheden die aansluiten op jouw behoeften en schema’s, zodat je het meeste uit je carrière als rijinstructeur kunt halen.

Hoe wordt ik rijinstructeur?

Om rijinstructeur te worden, moet je eerst een rijinstructeur opleiding voltooien bij een erkende opleidingsinstituut. Bij Rijschool Academie bieden we verschillende cursussen aan die passen bij jouw behoeften en ervaringsniveau. Zodra je ons programma hebt afgerond, ben je volledig gekwalificeerd om anderen te leren autorijden.

Wij voorzien onze instructeurs van alle tools en middelen die ze nodig hebben om te slagen. Ons team is toegewijd om u te helpen uw doelen te bereiken, en we zijn er altijd om je te ondersteunen langs de weg.

Je moet minimaal een VMBO diploma hebben of een geschiktheidstest afleggen. Ook moet je een VOG aanvragen. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij mijnvogaanvragen.nl.

Rijinstructeur opleiding

Je kunt kiezen om rijinstructeur auto, motorinstructeur of aanhangwagen rijinstructeur te worden. Wij bieden verschillende cursussen voor elk van deze disciplines, zodat u de opleiding kunt krijgen die u nodig hebt om anderen te gaan leren rijden.

Onze rijinstructeursopleidingen zijn ontworpen om je de vaardigheden en kennis bij te brengen die je nodig hebt om een succesvol instructeur te worden. We behandelen alle essentiële onderwerpen, van basis rijtechnieken tot geavanceerde veiligheidsprocedures. Bovendien bieden we je veel praktijkervaring, zodat je je zeker voelt wanneer jouw leerling achter het stuur kruipt om door jou aangestuurd te worden.

Rijinstructeur Auto B

Om auto rijinstructeur te worden moet je uiteraard in het bezit zijn van een geldige rijbewijs b.

Nadat je de rijinstructeursopleiding hebt afgerond en je examen bij IBKI met succes hebt afgerond, ontvang je een certificaat. Dit bewijst dat je rijles mag geven.

Instructeur motor

Wil je motorinstructeur worden? Dan moet je over een rijbewijs a categorie beschikken uiteraard. Nadat je de opleiding tot motorrijinstructeur hebt afgerond en bent geslaagd voor je examen bij IBKI, ontvang je een certificaat. Dit bewijst dat je motorlessen mag geven

Rijinstructeur aanhangwagen BE

Om aanhangerrijinstructeur te worden, moet je in het bezit zijn van een geldig aanhanger rijbewijs be. Nadat je de opleiding tot aanhangerrijinstructeur hebt afgerond en bent geslaagd voor je examen, mag je rijlessen geven met een aanhangwagen.

WRM bijscholing

Ben je al rij instructeur? De WRM opfriscursus kan worden gevolgd om jouw instructeurskwalificatie up-to-date te houden. De WRM certificaat is 5 jaar geldig en je ontvangt een WRM-certificaat nadat je het examen met goed gevolg hebt afgelegd. Onze cursus is volledig examengericht. De cursussen worden gegeven door vakbekwame docenten met veel ervaring als rijinstructeur. Hierbij behalen wij een hoog slagingspercentage.

https://www.rijschoolacademie.nl/