Rotterdam Gids
Image default
Gezondheid

Last van gehoorschade? Ga dan langs bij een audicien in Rotterdam

Het kan zowel aangeboren zijn of zowel op jonge als oudere leeftijd ontstaan, gehoorverlies. Dit kan komen door te lang blootgesteld te zijn aan te harde geluiden of door medische redenen. Het niet goed meer horen kan vervelend zijn in uw dagelijks leven, op het werk of wanneer u uit eten gaat in een druk restaurant bijvoorbeeld. Het kan dan een goed idee zijn om een bezoek te brengen aan een specialist op het gebied van gehoor. Hier kunt u al uw vragen stellen en klachten bespreken om zo samen tot een eventuele oplossing te komen. U kunt bijvoorbeeld naar een audicien in de regio Den Haag gaan, er is altijd wel een specialist te vinden bij u in de buurt.

Hulp van een audicien

Wanneer u het idee hebt dat u niet in alle situaties meer optimaal hoort en dat hinder veroorzaakt kunt u langsgaan bij een specialist op het gebied van gehoor. Dat kan bij een audicien in Rotterdam of in welke provincie dan ook. Het ligt er maar net aan waar u woont. U kunt bij de specialist langsgaan om vragen te stellen en voor een gehoortest natuurlijk. Vooraf doet de audicien een korte check van het oor en luistert naar uw klachten. Aan de hand van de uitslag van de gehoortest wordt een verder plan van aanpak besproken in overleg met u. Zo kan er eventueel een gehoorapparaat worden aangemeten en kunt u altijd terug bij eventuele problemen.

Wat u zelf kunt doen tegen gehoorschade

In sommige gevallen is er zelf ook wat tegen gehoorschade te doen. Een specialist op het gebied van gehoor kan u altijd van informatie voorzien. Zo kunt u langsgaan bij een audicien in de regio Den Haag om gehoorbescherming aan te schaffen. Er zijn universele oordoppen verkrijgbaar, maar een audicien kan ook oordoppen voor u aanmeten. Zo sluiten deze perfect aan op uw oren. De oordoppen kunnen gebruikt worden tijdens festivals of wanneer u bijvoorbeeld werkt op een luide werkplaats.