Rotterdam Gids
Image default
Onderwijs

Kunst & techniek op school

Het lijkt op het eerste gezicht misschien een onlogische combinatie: kunst en techniek. Waar kunst erg alfa is, wordt techniek toch gezien als sterk bèta. Tegenwoordig komen deze twee toch een stuk dichterbij elkaar te staan wat fantastische resultaten oplevert. In de hedendagse kunst wordt regelmatig techniek gebruikt en de technische sector leert ook van de culturele en kunst wereld. Juist omdat dit zo actueel is is het hartstikke relevant voor de leerlingen om hieraan geintroduceerd te worden. Hier kan Grote Broer bij helpen!

Projecten met kunst en techniek

Grote Broer heeft een enorm aanbod aan culturele activiteiten voor het primair onderwijs. Hieronder vallen Kunst en techniek workshops! Je kunt hierbij kiezen uit wel 12 interessante workshops. Neem je leerlingen bij de hand en laat ze kennis maken met de samenkomst van deze twee misschien onverwachte werelden. Waar denken zij aan bij techniek? En waar denken ze aan bij kunst? Wat nu als ze proberen deze twee dingen samen te voegen, waar komen ze dan bij uit? Misschien bedenken ze wel de beste nieuwe workshops voor ons ;). Grote Broer zelf heeft een divers aanbod van Luchtfotografie, super cool met drones, tot aan het zelf maken van verf! Ook maken we collages van textiel en kunnen we je leerlingen leren hoe te tekenen met een echte 3Dpen!

Duurzaamheids project basisschool

Grote Broer biedt naast reguliere workshops ook allerlei techlabs aan! Eentje hiervan is het Duurzaamheidslab! Tijdens deze workshop gaan de leerlingen aan de slag met oude materialen en gaan ze deze herbruiken of upcyclen. Super interessant en leuk! Er zal vooral gefocust worden op het proces van iets maken en de professionele workshopdocent zal de leerlingen begeleiden in dit proces. Daarnaast zullen ze kennis maken hoe kunst en techniek in deze dus samenvalt en elkaar juist kan versterken. Heel leerzaam, maar ook enorm plezierig!

  

https://www.grotebroer.nl