Rotterdam Gids
Image default
Onderwijs

Techniek en kunst bij jou op school!

Een combinatie waar je misschien niet meteen aan moet denken, maar eentje die wel enorm waardevol is. Techniek en kunst! Twee begrippen en thema’s die het waard zijn te onderzoeken, waar begint de een en waar de ander? Overlappen ze elkaar? En op welke manier dan? Vraagstukken waar middelbare scholieren goed over na kunnen denken en mee aan de slag kunnen gaan dus. Maar waar begin je? Beide thema’s zijn enorm breed. Kleinkunstig kan je hierbij helpen!

Kunst en techniek workshops

Kleinkunstig heeft een enorm breed aanbod met allerlei workshops die zowel met techniek als met kunst en cultuur te maken hebben. Veel van deze kunst en techniek activiteiten hebben ook te maken met digitale media. De digitale middelen die heel normaal geworden zijn in ons dagelijks leven zijn namelijk aardig technisch! Hoe gebruik je deze om iets te creëren? Kunnen deze je creativiteite bevorderen? Ontdek het tijdens onze workshops zoals superimpose fotografie of how-to-video maken! Indien er ruimte is om meerdere workshops te organiseren; doe dit vooral! Op deze manier zullen de leerlingen de verbanden onderling beter gaan zien en kunnen ze zich zo een hele dag lang onderdompelen in de relatie tussen kunst en techniek. Of juist voor verschillende opeenvolgende weken. Op deze manier kan er naast verbreding ook verdieping plaatsvinden. Enorm waardevol!

Creatieve en digitale projecten

Een van de workshops die enorm populair is is de activiteit met de hololens! Tijdens deze workshop op school zijn de leerlingen zowel heel creatief bezig als dat ze digitale vaardigheden ontwikkelen. Door samen te werken, outside the box te denken en met behulp van de hololens kunnen de leerlingen een hele nieuwe werkelijkheid bouwen! Een totaal nieuw beeld van kunst en techniek en hoe deze twee met elkaar verbonden zijn zal ontstaan. Een echte aanrader dus en met reden populair!

https://www.kleinkunstig.nl