Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Wat is DTG Printing en wat zijn de voordelen?

Ben je op zoek naar shirt bedrukken Den Haag? Er zijn veel afdrukmethoden die je kunt kiezen. Een van de nieuwe druktechniek die je kunt proberen is DTG-afdrukken. DTG is de afkorting van Direct on Garment. Het betekent dat deze techniek het ontwerp rechtstreeks op het shirt drukt. Het type inkt dat voor deze bedrukking wordt gebruikt, is inkt op waterbasis. Doordat je het dessin direct op het textiel kunt printen, is het resultaat van het printen helder en scherp. Deze techniek is geschikt voor het printen van complexe ontwerpen met veel details. Daarnaast kun je het dessin ook printen op donker gekleurd textiel.

De manier waarop DTG-afdrukken werkt

De DTG-druktechniek werkt vergelijkbaar met een normale printer. De DTG-printer heeft spuitmondjes die heen en weer kunnen bewegen om de inkt in het textiel te injecteren. Omdat het werkt als een printer, is het resultaat van het afdrukken vergelijkbaar met het ontwerp. Je kunt de DTG-printer gebruiken om shirts, poloshirts, T-shirts, hoodies en sweaters te bedrukken. Voordat je gaat afdrukken, moet je het ontwerp controleren om er zeker van te zijn dat het het juiste formaat heeft. Vervolgens kun je het bestand naar de printer sturen. Je kunt de kleur en de dikte van de inkt aanpassen.

De voordelen van DTG-afdrukken

Wanneer je een DTG-printer gebruikt, is er geen beperking in het gebruik van de kleuren. Je kunt het ontwerp bedrukken met de vele kleuren die je wilt. Dan vereist deze printtechniek een kortere printtijd. Het printen van een ontwerp op een T-shirt duurt ongeveer dertig minuten. Bovendien is het formaat van de printer niet groot. Het biedt dus meer mobiliteit. Daarnaast veroorzaakt deze druktechniek geen rommel. Zo is je kamer altijd schoon. Ten slotte is het resultaat van het afdrukken glad omdat de printer de inkt in de stof injecteert.

De zwakte van DTG-afdrukken

Een DTG-printer biedt veel voordelen. Dat betekent niet dat de DTG-printer geen zwakke punten heeft. Ten eerste is dit type printer ontworpen om op katoenen T-shirts te printen. Zorg er dus voor dat je het alleen gebruikt voor het bedrukken van katoenen stof. Het resultaat van het bedrukken kan dan na verloop van tijd verkleuren. Wanneer het T-shirt wordt blootgesteld aan zonnestralen en je het vaak wast, zal de kleur vervagen. Vervolgens is de prijs van de DTG-drukmachine erg duur. Ook heeft de printer speciaal onderhoud nodig. Door de voor- en nadelen van de DTG-printer af te wegen, kun je beslissen of deze druktechniek geschikt is voor je bedrijf.