Rotterdam Gids
Image default
Onderwijs

MS Office e-learning

Microsoft (MS) Office kent vele applicaties. MS Word, MS Outlook, MS Excel en MS PowerPoint zijn daar de bekendste van. Maar ook Microsoft Windows Server 2016 of Windows 10. Zonder kennis van deze programma’s is het haast onmogelijk een kantoorbaan te vervullen. Er zijn talloze aanbieders die trainingen aanbieden voor MS Office applicaties. Er zijn trainingen voor mensen die geen of nauwelijks kennis hebben, voor de gevorderden die al wel gewerkt hebben met een programma maar er nog wat moeite mee hebben en voor de experts, de mensen die echt alles uit een programma willen kunnen halen. Maar er zijn ook verschillende vormen van trainingen; klassikaal, maatwerk, e-learning en combinaties hiervan. We gaan het hier even hebben over e-learning, de nieuwste en inmiddels bekendste manier van trainen.

E-learning is een comfortabele manier van leren

Het grote voordeel van e-learning is dat je waar en wanneer je maar wilt de lesstof kan gaan leren. Je logt in op een speciaal daarvoor gemaakte omgeving en je kunt aan de slag! Om te weten welk niveau training het meest geschikt voor je is, kan je eerst en instaptoets doen. De uitslag van deze toets geeft aan in welk niveau je je bevindt. Het is zelfs mogelijk maatwerk e-learning trainingen te volgen. Hierbij wordt door een trainer de behoefte aan kennis getoetst en omgezet in een e-learning traject. 

Zelfdiscipline

Zoals ik al schreef is e-learning bij Tailorit een ideale manier om te leren. Gewoon in je luie stoel, op de tijd die jou uitkomt, de lesstof doornemen is natuurlijk comfortabel. Maar het vraagt echter ook om zelfdiscipline. Heb je er geen zin in, dan zal niemand je op de vingers komen tikken. Volg je klassikaal een training, dan valt je afwezigheid op en kan de leraar er je de volgende keer op aanspreken. Bij e-learning is hiervan geen sprake. Wees er dus zeker van dat je voldoende gemotiveerd bent voor je een e-learning training gaat volgen.

Voor meer info :