Rotterdam Gids
Image default
Verbouwen

Een bouwkundige keuring Rotterdam voor een gemoedelijke verkoop

Tijdens een bouwkundige keuring Rotterdam wordt de gezondheid van een bepaalde woning volledig in kaart gebracht. Alles wat zichtbaar is wordt geïnspecteerd, van fundering tot dak en van riolering tot centrale verwarming. Dit wordt gedaan door een bouwkundig ingenieur. Deze brengt naderhand een rapport uit waarin exact staat wat er is aangetroffen, wat er nu en in de toekomst gerepareerd zal moeten worden en hoeveel onderhoud er jaarlijks nodig zal zijn om het gebouw in een goede staat te houden. Het uitvoeren van en bouwkundige keuring in Rotterdam wordt meestal door de koper gedaan, maar ben jij verkoper, dan neem je juist de leiding over de transactie. Dat levert vaak een snelle en gemoedelijke verkoop op.

 

Een bouwkundige keuring Rotterdam voor de verkoper

Verkopers vragen lang niet altijd een bouwkundige keuring aan, maar er zijn goede redenen om dit juist wel te doen. Het rapport dat je krijgt is een bewijs van dat je de waarheid spreekt over je woning en geeft de koper direct inzicht in de gebreken en/of kwaliteiten. Door open kaart te spelen kom je betrouwbaar en eerlijk over. Tegelijkertijd hoeft de koper dan geen bouwkundige keuring in Rotterdam meer aan te vragen om de knoop door te kunnen hakken. Met dit rapport in je achterzak heb je als verkoper een aantal troefkaarten:

  • Je komt eerlijk en betrouwbaar over.
  • De verkoop gaat sneller omdat de koper de bouwkundige keuring in Rotterdam niet meer hoeft in te plannen.
  • Je hebt bewijs om aan te tonen dat je vraagprijs correct is.
  • Daardoor sta je sterk in de onderhandelingen en haal je het maximale uit je verkoop.

 

Als kopers de keuring aanvragen

Door als verkoper al een bouwkundige keuring Rotterdam op tafel te leggen, neem je dus de leiding over de transactie. Zou de koper de bouwkundige keuring aanvragen en deze aan je voorleggen, dan heb je de touwtjes uit handen gegeven. Kopers kunnen met het rapport aantonen dat je vraagprijs te hoog is, ze kunnen van de koop afzien of ze kunnen bewijzen dat je informatie hebt achtergehouden. De kans is dan groot dat je niet het bedrag krijgt voor je woning waar je op gerekend had, en dat is natuurlijk jammer. Als jij de verkoper bent, dan ben jij degene die bepaalt wat er gebeurt. Als de koper het rapport in handen heeft, dan worden de rollen omgedraaid.

 

De voordelen voor de koper

In realiteit zijn het toch vaak de kopers van woningen die de bouwkundige keuring in Rotterdam aanvragen bij Schippers Bouwconsult. Zij willen graag weten wat de huidige staat is van de woning voordat ze besluiten deze te kopen. Het is dus een laatste duwtje in de rug, want als het rapport goed is en er weinig problemen gevonden worden kan de koop gewoon doorgaan. Voor kopers is het voordeel van het uitvoeren van een bouwkundige keuring in Rotterdam dat ze zekerheid krijgen. Ze kunnen het gebruiken tijdens de onderhandelingen. Sommige hypotheekverstrekkers vragen ook om het rapport voor de bouwkundige keuring voordat ze het geld vrijgeven.