Rotterdam Gids
Image default
Auto

Omgaan met rijangst

Sommige mensen worden angstig als ze rijden. Ze rijden wel enkele minuten heel normaal, maar plotseling slaan de symptomen van de angst toe. Ze beginnen hevig te transpireren. Hun hart slaat sneller. Ze gaan dieper ademhalen. Het gebeurt soms dat deze symptomen beginnen bij het zien van bepaalde situaties of gebeurtenissen, zoals bij bruggen, hellingen, snelwegen en drukke knooppunten. Irrationele gedachten, zoals o.a. aan ongevallen die kunnen voorvallen, overvallen de personen in kwestie, als ze met dergelijke situaties geconfronteerd worden.

De eerste stap om de rijangst te bedwingen is de angst te herkennen en je ermee te confronteren. Erin meegaan zou betekenen dat de angst sterker is geworden. Als je een volgende maal opnieuw geconfronteerd wordt, zal het des te moeilijker worden om de binding van de angst te doorbreken. Dit creëert een cirkel waarin de angst gevoed wordt door de angst, waardoor de angst en de vrees toeneemt. Juist om deze situatie de baas te kunnen, moet de mens die bang is, leren rijden omdat hij dat wil, en niet omdat hij het moet.

Dat is natuurlijk wel moeilijk. Mensen die hieraan lijden, moeten stappen zetten om deze vicieuze cirkel te doorbreken. Zo zouden ze ervoor moeten zorgen dat ze een buddy hebben om hen te begeleiden terwijl ze rijden. Een medereiziger kan zo een bron van comfort zijn voor diegene die rijdt omdat die medereiziger hen kan bemoedigen en zekerheid geven.

De persoon in kwestie moet er ook voor kiezen om zich steeds weer te focussen op positieve gedachten als de angst opdoemt. Hij of zij mag zich niet laten meesleuren met de negatieve gedachten die de angst oproepen. Men moet juist alles doen om ze van die gedachten af te leiden. Zo kan de persoon in kwestie praten met de medereizigers, zich focussen op de teksten van de liedjes, en onder meer oog hebben voor de mooie dingen in het landschap rondom zich. Het doel is om de aandacht weg te trekken van de angst en om de geest zo te conditioneren dat hij daar niet rond blijft draaien waarbij de aandacht van de geest voor de angst afneemt.

En, een natuurlijke techniek om angst- en paniekaanvallen te stoppen kan je vinden op mijn website. Klik hier om de meest efficiënte methode te vinden om paniekaanvallen en algemene angstigheid te elimineren, zonder medicatie te gebruiken.

 

Op zoek naar rijschool in Harderwijk? Kijk dan eens op de website van Rijschool MT.

 

 

Voor meer info : http://rijschoolmt.nl