Rotterdam Gids
Image default
Vakantie

Wat te doen in Rotterdam

Rotterdam is een levendige en diverse stad in Nederland, bekend om zijn moderne architectuur, rijke cultuur en bruisende haven. Het is de op een na grootste stad van het land en zit vol met spannende bezienswaardigheden, geluiden en activiteiten. Of je nu op zoek bent naar een actieve dag sightseeing of een meer ontspannen bezoek, Rotterdam heeft voor ieder wat wils. Dus hebben jij en je kinderen binnenkort vakantie? Dan is het tijd om de schoolvakantie kalender Rotterdam erbij te pakken, zodat je één van de onderstaande bezienswaardigheden kunt plannen. 

De iconische Erasmusbrug is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden in Rotterdam. Deze tuibrug overspant de Nieuwe Maas en is in 1996 ontworpen door de Nederlandse architect Ben van Berkel. De brug is ’s nachts verlicht, waardoor het zowel vanaf de rivier als vanuit de stad een indrukwekkend gezicht is. 

De Kubuswoningen zijn een architectonisch wonder. Ontworpen door architect Piet Blom in 1984, hebben deze woningen een kubusachtig ontwerp met schuine daken en balkons. De huizen zijn geschilderd in felle kleuren en zijn een populaire toeristische attractie. 

De Markthal is een moderne markthal met meer dan 100 eetkraampjes en winkels. Bezoekers vinden er een verscheidenheid aan verse producten, vleeswaren, kazen en meer. Het gebouw zelf is indrukwekkend, met een groot gebogen glazen dak en een prachtige muurschildering op het plafond. 

Rotterdam heeft ook een aantal indrukwekkende musea. Het Maritiem Museum is een must voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de stad. Het Museum Boijmans Van Beuningen is een van de belangrijkste kunstmusea van Nederland met werken van Nederlandse meesters en moderne kunst. Het Natuurhistorisch Museum is een andere populaire attractie met tentoonstellingen over zoölogie, geologie en paleontologie. 

De Euromast is een populaire uitkijktoren in Rotterdam. De toren is 185 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Bezoekers kunnen met een lift naar boven of via de wenteltrap naar boven lopen. 

Rotterdam is een geweldige stad om te verkennen en er zijn genoeg bezienswaardigheden. Van moderne architectuur tot culturele attracties, er is voor elk wat wils in deze bruisende stad. Voeg Rotterdam zeker toe aan je lijstje met bestemmingen die je niet mag missen in Europa.