Rotterdam Gids
Image default
Vakantie

5 redenen waarom je heel snel op vakantie naar Rotterdam moet gaan

Rotterdam is een van de havensteden van Nederland. Het ligt in het zuidelijke deel van de regio en heeft veel bezienswaardigheden. De stad bestaat ook uit tal van musea en monumenten zo oud als de 17e eeuw. Toch is het uitgaansleven van Rotterdam bij iedereen bekend.

Er zijn tal van winkelcentra en veel voorzieningen. Vandaag bespreken we 5 redenen waarom je voor je volgende vakantie naar Rotterdam moet gaan.

Als je makkelijk de bekende plekken in Rotterdam wil bezoeken, dan kun je een auto huren. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven in Rotterdam die betaalbare huurauto’s aanbieden. Je kunt tussen verschillende huurauto’s kiezen, afhankelijk van je budget, autoprio.nl heeft meer informatie. Ook kun je de medewerkers van een verhuurbedrijf vragen om huurauto’s voor je te vergelijken.

Top 5 redenen om Rotterdam te bezoeken voor je volgende vakantie

Hieronder staan de 5 meest populaire redenen om Rotterdam te bezoeken voor je volgende vakantie.

Rondleiding Spido Haven

Rotterdam is de grootste haven van zowel Europa als Nederland. Er zijn veel historische en moderne gebouwen in de buurt van de haven die je ziet terwijl je door de haven vaart. Je kunt een spido-boottocht boeken om de uitgestrekte haven van Rotterdam te verkennen en meer te weten te komen over de cultuur.

Bovendien kunt je met het boeken van een spido-boottocht ook de betoverende riviermassa bekijken. Het is een van de belangrijkste rivieren van het gebied. Daarnaast is het mogelijk om een themacruise te boeken als je de haven op een bijzondere en luxe manier wilt verkennen.

Reis door de keukens

Een andere reden om Rotterdam te bezoeken is de Food Safari. Niet veel mensen weten dit, maar je kunt genieten van de Nederlandse keuken met het state-of-the-art culinaire aanbod van Rotterdam. Als je op Food Trip in Rotterdam gaat, kun je ook zien hoe chef-koks en koks in verschillende cafés en restaurants innovatieve en duurzame ideeën implementeren om de meeste ingrediënten te maken.

Rotterdam heeft ook tal van foodstraten die bestaan uit verschillende traditionele gerechten waarvan je kunt genieten tijdens een foodtrip in Rotterdam.

Architectuur

De moderne architectuur van Rotterdam verspreidt positiviteit. De reden hiervoor is dat Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog is gebombardeerd, waardoor het hele land is verwoest. Daarom herbouwde de stad de architectuur die geavanceerde techniek laat zien, zoals de Erasmusbrug.

Rotterdam is een van de geavanceerde en moderne regio’s van Nederland, en in plaats van oude grachten en hoge historische gebouwen, zijn er modernere gebouwen, zoals visueel aantrekkelijke gele kubuswoningen die eruitzien alsof ze vallen, maar stevig zijn als ze kunnen zijn.

Kunstgalerijen

Er zijn talloze kunstgalerijen in Rotterdam die je kunt bezoeken om de culturele en traditionele kunst van Rotterdam te zien. Enkele van de beroemde kunstgalerijen die je in Rotterdam kunt bezoeken zijn:

  • Het Nieuwe Instituut – Deze kunstgalerie toont moderne kunstwerken en architectuur.
  • Kunstkubus Rotterdam – Er zijn fantastische kunstwerken in de galerie. De ruimte in de galerij is niet groot, maar de achtergrond is prachtig, wat echte innovatie laat zien.
  • Kunsthal
  • Scheepvaartmuseum – Dit museum kun je bezoeken om meer te weten te komen over de maritieme geschiedenis van Rotterdam.

Wielersport

Als het je droom is om te fietsen tussen de uitgestrekte groene landen, omringd door adembenemende natuurlijke schoonheid, moet je voor je volgende vakantie naar Rotterdam gaan. Een fiets huren in Rotterdam is goedkoop en geeft je de mogelijkheid om de verschillende landschappen en eetstraten van Rotterdam te bekijken. Ook kun je genieten van de mooie grachten en de beroemde Betuwe die geliefd is om zijn fruit.

 

Conclusie

Bovenstaand zijn de top 5 redenen waarom je voor je volgende vakantie naar Rotterdam moet.