Rotterdam Gids
Image default
Dienstverlening

Wat is afscheid nemen?

Afscheid nemen is iets waar je dagelijks mee te maken krijgt. Je zegt ‘s morgens gedag tegen je ouders, vriend of vriendin of tegen je broer of zus. En aan het einde van de dag zeg je weer gedag tegen je collega’s als je richting huis gaat. Maar een afscheid kan ook iets definitiefs betekenen of kan een veel dieper lading hebben. Afscheid neem je namelijk ook van een vriend die emigreert naar Australië of een familielid die overlijd. Met dit afscheid is vaak veel emotie gemoeid en er vallen dan vaak tranen. Je neemt dan namelijk voor de laatste keer afscheid of voor een lange periode. Het moeilijkste is afscheid nemen van mensen die je lief hebt, waar je van houd. En waar je aan gehecht bent en waar je een goede bant mee hebt, zoals goede vrienden en familie. Daarnaast is een onverwachts, onherroepelijk en definitief afscheid, zoals de dood voor veel mensen het ergste wat je kan meemaken. Je gaat de persoon nooit meer zien, ondanks dat je het niet wilt. Het is niet te voorkomen.

Afscheid Collega

Wanneer een collega afscheid neemt van de organisatie kan dit veel verschillende emoties met zich mee brengen. Maar het allerbelangrijkste is vaak dat je de collega niet met lege handen wilt laten vertrekken. Collega’s kopen een bosje bloemen, een lekkere fles wijn of gaan met alle collega’s een drankje doen of een hapje eten. Maar sommige collega’s vinden dit niet voldoende en willen dus graag een cadeau geven. Jilster heeft hier goed op in gespeeld, want bij hen kan je met alle collega’s een tijdschrift ontwerpen waar je met zijn allen iets in zet. Iedereen kan dan een pagina ontwerpen. Super Origineel!

Afscheid nemen is dus iets dat heel erg kan verschillen. Dit heeft te maken met de mate dat je hem of haar kent en of je dus gehecht aan elkaar bent, of dat je hem of haar alleen qua naam kent!

Voor meer info :