Rotterdam Gids
Image default
Dienstverlening

Waarom is het belangrijk om uw zonnepanelen duifbestendig te maken?

Zonnepanelen zijn een geweldige aanvulling op elk huis of bedrijf, omdat ze hun ecologische voetafdruk willen verkleinen en hun energierekening willen verlagen. Desalniettemin hebben ze enkele potentiële luidruchtige buren.

Zonnepanelen vormen een perfecte warme en veilige ruimte voor vogels, met name duiven om onder te nestelen. Als je het niet behandelt, zou je een hele familie duiven kunnen vinden die onder je zonnepanelen nestelen. Door uw nieuwe buren kunnen uw zonnepanelen in gevaar komen. Duiven en andere vogels kunnen extreme schade toebrengen aan uw zonnepanelen.

Duiven of vogels kunnen een grotere impact hebben op uw zonne-PV-systeem dan u misschien denkt. We hebben de impact onderverdeeld in 3 hoofdsecties.

U zult weten wanneer duiven zijn begonnen te nestelen onder uw zonnepanelen vanwege het geluid dat hen volgt. Van krabben, rennen en tjilpen, de slapeloze nachten als resultaat zullen beginnen. Dit kan zowel irritant als frustrerend zijn.

Duivenpoep, vuil en rotzooi die uw zonnepanelen beginnen te bedekken, zullen een impact hebben op het vermogen van uw zonnepaneel om zonne-energie op te wekken. Door duiven die het oppervlak van uw zonnepanelen bedekken, zullen de prestaties en effectiviteit van het paneel afnemen. Dit is vooral verontrustend als u een stringomvormer gebruikt, omdat deze in wezen als een vorm van schaduw fungeert.

Duiven kunnen schade toebrengen aan zowel de buiten- als de binnencomponenten van uw zonnepanelen, wat uiteindelijk uw investering in zonne-energie kan schaden. Uitwerpselen van duiven bevatten een hoge zuurgraad, wat erosie van draden kan veroorzaken en zelfs het oppervlak van uw zonnepanelen kan beschadigen. Vogels kunnen ook door de draden bijten en krassen op het oppervlak van uw zonnepanelen veroorzaken, waardoor uw systeem zijn vermogen om stroom op te wekken verliest.

Klinkt verontrustend, nietwaar? Daarom is het de beste gewoonte om uw zonnepanelen te beveiligen voordat het probleem zich voordoet. Professionele partijen zoals zonnepanelen service punt kunnen hier uitstekend bij helpen.

Aangezien zonnepanelen een kostbare investering op lange termijn zijn, is het belangrijk dat ze goed worden onderhouden en dat u ze optimaal gebruikt.. Duiven- of vogelwering is het proces van het installeren van een barrière rond de omtrek van uw zonnepanelen om te voorkomen dat duiven eronder toegang krijgen. Aangezien de duiven geen veilig onderkomen onder uw Zonnepanelen meer kunnen betreden, zullen ze genoodzaakt zijn elders te zoeken. Daarom is het vogelvrij maken van uw zonnepanelen de perfecte oplossing, en het is ook blijvend.

Hoeveel kost het om duifbestendige zonnepanelen te maken?

De kosten om je zonnepanelen duifbestendig te maken, zijn afhankelijk van 5 factoren. Allereerst de zonnepanelen installateurs die u kiest. Ten tweede het product waarmee u het probleem wilt bestrijden. Ten derde, of uw zonnepanelen toegankelijk zijn zonder dat er steigers nodig zijn. Ten vierde, als er schade is die moet worden gerepareerd als gevolg van de besmetting. En tot slot de grootte van uw zonnepaneel.

Er zijn verschillende manieren waarop u uw zonnepanelen kunt beveiligen tegen duiven. Het is belangrijk dat u een veilige oplossing kiest, die voorkomt dat ongedierte zich toegang verschaft. Dit is wat volgens ons de meest effectieve manier is om te voorkomen dat vogels onder uw zonnepanelen komen.

Vogelgaasdraad wordt bevestigd aan de omtrek van uw zonnepanelen om te voorkomen dat vogels eronder kunnen komen. Het is een van de meest voorkomende, effectieve manieren om uw zonnepanelen duifproof te maken. Het is ontworpen om direct op de panelen te worden geklikt zonder de garantie te beïnvloeden. Al met al is Bird mesh een aantrekkelijke, niet-opdringerige oplossing, die uw dak niet beschadigt en uw zonnepanelen niet aantast. Omdat ze onder de zonnepanelen worden geklikt en op hun plaats worden gehouden door een moer en een ring, zijn ze ook gemakkelijk te verwijderen waardoor de zonnepanelen tijdelijk verwijderen kosten laag blijven. Handig als uw zonnepanelen onderhoud of reiniging nodig hebben.

Het is een goed idee, dat hoe meer zonnepanelen u hebt geïnstalleerd, hoe meer vogelgaas en gaas er nodig zijn om de omtrek van uw systeem te bedekken. De meeste bedrijven die duivenproeven aanbieden, berekenen de totale kosten per paneel.

 

https://www.zonnepanelenservicepunt.nl/isolatiefout-zonnepanelen