Rotterdam Gids
Image default
Woning en Tuin

Wat kan een dakdekker voor je betekenen?

Zonder dak, geen huis. Daarom vind je hieronder meer informatie over de dakdekker en wat deze voor jou kan betekenen. 

Het dak 

Ons koude kikkerlandje staat bekend om de onvoorspelbare buien en koude temperaturen. Dan zijn we maar al te blij als we thuis kunnen schuilen onder het dak.
In de zomer stikken we van de hitte, en ook dan genieten we van dat dak boven ons hoofd. 

Je hebt niet altijd door wat zo’n dak betekent en voor de meesten is het vanzelfsprekend dat het er is en zijn werk doet. Helaas is dat niet altijd het geval. Dat is wanneer je een dakdekker moet inschakelen.

De dakdekker 

Het bankstel hoeft niet door de woonkamer te drijven voordat je een dakdekker inschakelt, en het wordt zelfs aangeraden voor de schade al aan de bel te trekken. Helaas weet je vaak pas dat er iets mis is als het al te laat is. Maar ook dan weet een dakdekker raad. Hieronder staat een overzicht van de taken die een dakdekker uitvoert en voor meer informatie kun je ook bij deze gids terecht. 

Taken van de dakdekker 

 

Dakonderhoud, inspectie en reiniging 

Hierbij draait het om het behouden van het dak. Door het dak te laten reinigen en inspecteren kun je beschadigingen tegen gaan. Beter voorkomen dan genezen is hierbij het motto!

Dakreparatie

Een dak heeft nooit pauze en trotseert dagelijks weer en wind, en soms zorgt dit voor schade. De dakdekker gaat dan te werk om er voor te zorgen dat je zo snel mogelijk weer droog zit.  

Dakrenovatie of vernieuwing

Bij veroudering of te veel schade is het soms nodig een dak volledig te renoveren of vernieuwen. Bij renovatie kan het zowel gaan om de bekleding van het dak als de constructie. 

Tussen de €18 en de €30 per m² 

Tussen de €150 tot €350 per m²

Tussen de €75 tot €130 per m² 

Alle bedrijven zijn anders, en dus ook de kosten van deze bedrijven verschillen. 

Wat nu?

Nu je weet wat een dakdekker doet en wat ze voor jou kunnen betekenen vraag je je misschien af; Wat nu? Heb je schade of ben je bang dat het niet lang meer zal duren, wacht dan niet te lang. Door snel te handelen voorkom je oplopende schade en weet je zeker dat jij bij de volgende onverwachte bui in ieder geval droog zit.