Rotterdam Gids
Image default
Dienstverlening

Voorkom dat duiven nestelen onder zonnepanelen

Hoewel het hebben van een stel duiven als buren op het dak misschien niet meteen een heel slechte zaak klinkt, als je toevallig een PV-systeem hebt, moet je weten dat vogels die eronder nestelen kunnen bewijzen erg lastig. Zonne-energiesystemen zorgen voor een zeer handige nestlocatie voor duiven door beschutting te bieden tegen het weer en potentiële roofdieren. Tegelijkertijd kunnen vogels die rondzwerven op zonnepanelen hun efficiëntie ernstig verminderen en zelfs het systeem kapot maken. Dit is een veelvoorkomend probleem voor huiseigenaren in heel Australië, maar gelukkig zijn er enkele goede oplossingen om te voorkomen dat duiven nestelen onder zonnepanelen.

Dus, als u:

 • Heeft u een zonne-energiesysteem en wilt u voorkomen dat vogels op uw dak komen;

 • Wilt u weten hoe u kunt stoppen duiven nestelen onder de panelen;

Lees dan verder, want deze blogpost is speciaal voor jou! Hier leert u waarom duiven op het dak problematisch kunnen zijn, welke factoren ze in de eerste plaats uitnodigen op uw eigendom en welke methoden u kunt gebruiken om te voorkomen dat vogels zich onder uw zonnepanelen nestelen.

Inhoudsopgave :

 • Kunnen duiven uw zonnepanelen beschadigen?

 • Manieren om te voorkomen dat duiven nestelen onder uw zonnepanelen

 • Wanneer moet u een professioneel vogelbestrijdingsbedrijf bellen

 • Takeaways

Kunnen duiven uw zonnepanelen beschadigen?

PV-systemen zijn een waardevolle investering, die u natuurlijk wilt beschermen van mogelijke schade. Helaas nestelen duiven graag onder zonnepanelen omdat ze een schaduwrijke plek bieden, een uitstekende beschutting vormen tegen de elementen en hoog genoeg zijn voor de meeste roofdieren. Tegelijkertijd kan de aanwezigheid van vogels tal van problemen veroorzaken in uw zonnepanelen, zoals verminderde efficiëntie, corrosie in de frames, afgekloven draden en bekraste zonnecellen.

De belangrijkste reden voor de meeste schade is de duivenpoep. Ze kunnen voorkomen dat de zon de zonnecellen bereikt, waardoor de efficiëntie van het systeem aanzienlijk wordt verminderd. Uitwerpselen van duiven zijn ook zuur en wanneer ze zich ophopen, kunnen ze de aluminium frames van uw zonnepanelen aantasten en vlekken op uw dak veroorzaken.

Duiven kunnen ernstige gezondheidsrisico’s voor uw gezin vormen. Van hun uitwerpselen is bekend dat ze verschillende ziekten en ziekteverwekkers met zich meedragen. Wanneer de uitwerpselen opdrogen en afbreken, komen ze in de lucht en kunnen ze gemakkelijk door u of uw gezin worden ingeademd.

De snavels en klauwen van duiven kunnen een andere reden zijn voor schade aan zonnepanelen. Wanneer de vogels op de panelen landen, kunnen hun klauwen het oppervlak krassen en een zonnecel doorsnijden. Ook als er draden uitsteken, kunnen de duiven in de verleiding komen om eraan te knabbelen en ze te gebruiken voor nestmateriaal. Sommige soorten zijn agressiever en kunnen proberen te vechten met hun eigen reflectie op het glanzende oppervlak van de panelen.

Bovendien kunnen duiven en hun nesten ander ongedierte naar uw dak lokken, zoals eekhoorns, knaagdieren en kakkerlakken, die op hun beurt ook schade aan uw panelen kunnen veroorzaken, maar ook aan uw hele eigendom in het algemeen.

Daarom moet u duiven die onder uw PV-systeem nestelen serieus nemen en snel handelen om duifveilig te zijn uw zonnepanelen en bescherm uw waardevolle investering en gezondheid. Deze methodes werken ook om kauwen verjagen te realiseren.

Bekijk ook: Hoe zich te ontdoen van opossums? Laat ze op een natuurlijke manier vertrekken

Manieren om te voorkomen dat duiven nestelen onder uw zonnepanelen

Nu we hebben vastgesteld hoe vogels, die onder PV-systemen schuilen, problematisch kunnen zijn, is het tijd om te verduidelijken hoe je precies kunt voorkomen dat die gevederde wezens daar nesten. Daarom hebben we, om u te helpen duiven, en vogels in het algemeen, ervan te weerhouden om in het gebied onder uw panelen te wonen, een paar methoden verzameld die in dit soort situaties nuttig zijn.

Hier is hoe u kunt stoppen duiven nesten onder uw zonnepanelen:

 1. Installeer plastic dakspikes.
  Hoewel dakspiesen misschien niet zo aantrekkelijk lijken, zijn ze erg handig. Door het oncomfortabel te maken voor vogels om lang genoeg te blijven, kunnen dakspiesen helpen duiven af te schrikken en uw zonnepanelen te beschermen, vooral in combinatie met een andere methode om duiven te weren.

 2. Plaats een vogelgaas of netten.
  Het is bekend dat vogelgaas zeer effectief is in het verhinderen van duiven om onder zonnepanelen te nestelen. Deze methode werkt door het gaas rechtstreeks op de panelen te knippen en de ruimte eronder af te sluiten. U kunt ook kiezen voor vogelnetten, wat een meer kosteneffectieve optie is, maar nog steeds effectief.

 3. Plaats plastic roofdieren.
  U kunt ook overwegen te investeren in plastic roofvogels . Zie het als een vogelverschrikker. Een nep-uil, wiens kop in de wind draait, kan een goede bewaker zijn van uw zonnepanelen en ze beschermen tegen schade. Er zijn ook geautomatiseerde roofvogelopties die het werk net zo goed kunnen doen.

 4. Houd uw tuin vrij van voedsel.
  Het kan zijn dat u duiven naar uw huis trekt zonder dat u zich dat realiseert het. Het elimineren van voedselbronnen rond uw eigendom is een belangrijke stap als u uw dak duivenvrij wilt houden. Als je vogels hebt gevoerd, denk dan twee keer na voordat je het opnieuw doet. Zorg er ook voor dat uw afval veilig wordt opgeslagen en dat er geen voedsel voor huisdieren buiten is.

Dit zijn de manieren om te voorkomen dat duiven nestelen onder uw zonne-energiesysteem. Als er echter al vogels op uw dak zitten, zult u een andere manier van handelen moeten nemen, zoals contact opnemen met een bedrijf voor ongediertebestrijding en hen de situatie laten regelen.

Terwijl al het genoemde -Bovenstaande benaderingen zijn effectief tegen duiven die nestelen onder zonnepanelen, als u er zeker van wilt zijn dat u het probleem op de lange termijn heeft verholpen, is ons advies om twee van de methoden te combineren om optimale resultaten te bereiken.

 

https://zonnepanelenvogelvrij.be/