Rotterdam Gids
Image default
Woning en Tuin

Hoeveel procent zijn de prijzen van huurwoningen in 2021 gestegen?

De woningprijzen zijn binnen een kort tijdsbestek enorm gestegen. Dit geldt niet alleen voor koopwoningen, maar ook voor huurhuizen. Een huurhuis in Rotterdam zal je meer geld gaan kosten dan voorheen. Helaas geldt dit ook voor de kleinere huizen zoals appartementen. Een appartement huren Groningen bij Huurflits zal dan ook niet voor iedereen betaalbaar zijn. Het wordt steeds lastiger om als alleenstaande een huis te vinden. Vaak moet je inkomen ongeveer 3 keer zoveel zijn als de huurprijs om een huis te kunnen huren. Veel mensen komen hier niet aan, waardoor ze tussen kant en wal vallen. 

Stijgende prijzen

De huurprijzen stijgen al een aantal jaar achter elkaar gestaag door. In de vrije sector is de huurprijs in 2021 ten overstaan van de huurprijs in 2020, met bijna 6% gestegen. Voor appartementen is deze groei 4,5%. Een appartement huren Groningen bij Huurflits, kost je dus gemiddeld 4,5% meer dan vorig jaar. De huurprijs voor de sociale huurwoningen blijft vrijwel gelijk. Er is hier sprake van een stijging van ongeveer 0,3%. Als je zoekt naar een huurhuis Den Haag bij Huurflits is de kans dat je op korte termijn een huis vindt, vrij groot. Dit in tegenstelling tot de sociale huur. 

Waarom kiezen voor particuliere huur?

Als je ingeschreven staat voor een sociale huurwoning, heb je te maken met enorm lange wachttijden. Denk hierbij aan wachttijden van ongeveer 7 jaar en dat is als je geluk hebt. Bij particuliere huur is dit niet aan de orde. Het gaat er niet om wie het langste ingeschreven staat. De kan dat je een huurhuis in Den Haag vindt, is dan ook vele malen groter. Ook een appartement huren bij Huurflits is een vrij gemakkelijk en snel proces.