Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Hoe overwin je angst?

Veel mensen zijn wel ergens bang voor. Sommige mensen vermijden daardoor veel dingen, die mogelijk wel veel plezier op kunnen leveren. Daarmee beperken ze hun leven enigszins. Dat is ontzettend jammer natuurlijk. Natuurlijk zijn er ook angsten waar je zelden mee wordt geconfronteerd en die je niet zoveel belemmeren. Maar, wil je van jouw angst af? Dan zijn hier voor jou een aantal tips die jou misschien op weg helpen.

Soort angst

Er zijn verschillende soorten angsten. Per angstsoort zijn er verschillende manieren om er mee om te gaan. Ben je bijvoorbeeld bang dat je altijd een tekort hebt? Dan kan het goed zijn dat je je ook erg onprettig voelt als het goed gaat met iemand, terwijl diegene er in jouw ogen misschien wel niets voor heeft gedaan. Een soort jaloezie krijg je dan. Een goede visualisatie die jou kan helpen om minder jaloers te zijn, is dat je jezelf voorstelt dat jij hetzelfde aan cadeautjes en mooie dingen krijgt als die ander. Op die manier verdwijnt namelijk het tekort. Hoe dan ook, het is dus belangrijk dat je kijkt wat bij jouw angst kan helpen en wat uit je angst naar voren komt. Eigenlijk komt die jaloezie in het voorbeeld, voort uit angst.

Tandarts Vlaardingen: zo overwin je angst

De tandarts in Vlaardingen geeft aan dat er veel mensen zijn die angst hebben voor een tandartsbezoek. Soms gaan mensen jarenlang niet naar de tandarts, geeft de tandarts in Vlaardingen aan. Vaak met het gevolg dat er bijvoorbeeld tandrot ontstaat. Wat helpt om de angst voor de tandarts te overwinnen? Dat is toch de confrontatie zelf, zegt de tandarts in Vlaardingen. Doen dus. Het geheim zit hem echter in de aanpak: je moet hele kleine stapjes nemen. Denk bijvoorbeeld eerst eens aan een bezoekje aan de wachtkamer, zonder dat je naar de tandarts gaat. Dat is een begin en zo kun je elke keer langzaam, in een tempo dat jij fijn vindt, steeds verder gaan.