Rotterdam Gids
Image default
Dienstverlening

zuiniger omgaan met elektra

Je kan door anders om te gaan met elektra veel zuiniger leven met stroom en geld. Je kan zelf de kleding ophangen aan de waslijn en niet in de droger doen je bespaart dan al ongeveer zo een 200 euro per jaar. Wanneer je dat dus elk jaar doet in je leven dan bespaar je al zo een 180000 euro. Gloeilampen kan je ook vervangen naar LED lampen dat bespaart ook ongeveer zo een 100 euro per jaar. Je oude vloerverwarmingspomp die oud is kan je ook vervangen dat bespaart ook zo een 200 euro in een jaar en als laatst je huis niet warm maken met de verwarming.

Besparen door zonnepanelen

het besparen van energie is sinds kort helemaal in. Allemaal mensen halen zonnepanelen en elektrische autos die veel zuiniger rijden dan autos die rijden op benzine en diesel. Zonnepanelen kosten wel best veel geld maar na een paar jaar verdien je het geld helemaal terug. Met zonnepanelen krijg je energie binnen van de zon en dat energie kan je weer gebruiken voor je apparaten zoals de inductiekookplaat. De elektrische autos kan je ook thuis opladen en bij een tankstation in de buurt. Het kost heel weinig om je auto op te laden. Het enige nadeel is dat de batterij best snel op gaat en het duurt een half uur om je auto op te laden als je verder wilt gaan. Als jij je hele batterij vol wilt hebben dan moet je een halve dag wachten en dat is best lang. Een auto op benzine daar duurt het misschien zo een 2 minuten misschien wel minder.

Geld terug

Wanneer je elektrisch gaat rijden dan hoef je ook minder te betalen dan de andere autos waavoor je moet betalen. Wil je minder geld uitgeven haal dan de elektrische autos.