Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Duurzaam kamperen

Het geluid van de vogels in de ochtend, een lekker kopje koffie bij de tent of het contact met de mede kampeerders. Er zijn zoveel leuke dingen aan kamperen, én het is ook nog eens lekker duurzaam. Zeker in vergelijking tot vliegen naar een ver land om vakantie te vieren. Hoewel kamperen al erg duurzaam op zichzelf is, zijn er een aantal dingen die jouw kampeersessie nóg duurzamer kunnen maken.

De locatie

Misschien wel het meest belangrijke punt om rekening mee te houden als je gaat kamperen, want waar wil je heen en hoe kom je daar. Als je duurzaam wilt kamperen is de beste optie om lekker dichtbij huis een mooi plekje te zoeken. Niet alleen in Nederland, maar ook in België en Duitsland zijn ontzettend mooie plekjes waar jij je vakantie kan vieren. Daarnaast is het belangrijk om rekening ermee te houden hoe je er komt. Kies ervoor om op te fiets of met de trein te gaan. Dat zijn goede duurzame vervoersmiddelen. Wil je toch wat verder? Ga dan gewoon met de auto en compenseer dit met onderstaande tips.

Daktent huren

Het is belangrijk dat je de juiste spullen bij je hebt als je comfortabel wilt kamperen. Je kan ervoor kiezen om je eigen spullen te kopen, maar dat is niet echt duurzaam. Leen of huur daarom je belangrijkste kampeerspullen zoals je daktent. Dit zorgt er namelijk voor dat het milieu minder belast wordt, omdat er minder spullen gemaakt hoeven te worden en meer mensen gebruik kunnen maken van dezelfde tent. Ga daarom een daktent huren in plaats van kopen. Als je voor een daktent huren kiest hoef je deze nergens op te slaan en zorg je er extra goed voor dat er geen losse onderdelen achterblijven.

Lokale groente en fruit eten

Vegetarisch eten tijdens je kampeer vakantie is buiten een duurzame keuze ook nog eens hartstikke leuk en lekker. Je kunt namelijk verse producten halen bij de lokale markt. Dit is niet alleen een leuk uitje, je komt misschien ook wel wat interessante producten tegen die je thuis niet hebt. Kies eens voor andere kruiden en daag jezelf uit om een heerlijk vegetarisch gerecht te maken. Daarnaast smaken lokaal geteelde producten natuurlijk het aller lekkerste!

Kortom, ga dichtbij huis kamperen, kies ervoor om een daktent te huren en eet lokale groente en fruit om de ultieme duurzame kampeerder te worden.

https://www.daktentenshop.nl/daktent-huren