Rotterdam Gids
Image default
Dieren

Naar de dierenarts in Arnhem als uw kat niesziekte heeft

Het bezoeken van een dierenarts in Arnhem is sterk aan te raden wanneer u weet of vermoedt dat uw kat niesziekte heeft. De niesziekte wordt ook wel het Calicivirus genoemd en kan de kat erg ziek maken. Veel mensen onderschatten de ziekte, waardoor zij te lang wachten met een bezoek aan de dierenarts in Arnhem. Dit kan ernstige gevolgen hebben.

Bij niesziekte altijd snel naar een dierenarts in Arnhem

Veel mensen denken dat de niesziekte bij katten enkel zorgt voor een wat verstopt neusje. Een ervaren dierenarts in Arnhem, zoals Huisdierenkliniek Hornstra, kan u vertellen dat de klachten veel ernstiger kunnen zijn. Wanneer u te lang wacht met een bezoek aan de dierenarts, dan kan de kat ernstig ziek worden. De kat kan gaan kwijlen door zweren op de tong en kan stoppen met eten. Door de verstopte neus ruikt de kat niets meer, waardoor deze vaak ook niet door etensgeur wordt aangemoedigd om te eten. Niesziekte kan daarnaast leiden tot hoornvliesbeschadiging, waardoor de kat blind wordt, tot longontsteking en zelfs tot overlijden.

De dierenarts in Arnhem kan een kat inenten tegen niesziekte

Niesziekte behoort tot de virussen waartegen de kat kan worden gevaccineerd. Dit dient eens per jaar te gebeuren bij een dierenarts in Arnhem. Het is belangrijk om te weten dat een gevaccineerde kat nog wel niesziekte kan krijgen. Echter, de symptomen zijn veel milder, waardoor de kat niet ernstig ziek wordt. Een gevaccineerde kat zal veel sneller herstellen van niesziekte. Wanneer een kat eenmaal besmet is geraakt met niesziekte, dan is het risico groot dat de kat in de toekomst nog eens met niesziekte te maken krijgt.

Is vaccineren nog effectief bij chronische niesziekte?

Er is een verschil tussen niesziekte en chronische niesziekte. Reguliere niesziekte kan worden gezien als een infectieuze aandoening en dit geldt niet voor chronische niesziekte. In dat geval hebben we het namelijk over vergroeiingen die zijn ontstaan in de neus van de kat. De vraag is dan natuurlijk of het in het geval van chronische niesziekte nog wel effectief is om de kat te laten inenten tegen niesziekte. Het is zeker aan te raden om de kat met chronische niesziekte alsnog bij een dierenarts in Arnhem te laten inenten tegen niesziekte. Hiermee kan worden voorkomen dat een nieuwe besmetting met het virus zorgt voor een verergering van de bestaande klachten door chronische niesziekte.

https://www.dedierenarts.nl/