Rotterdam Gids
Image default
Vervoer en transport

Een stuk goedkoper verhuizen? Ja, het kan!

Ben je op zoek naar een goedkope verhuizing? Wij van verhuisbedrijf in Rotterdam weten dat het kan!

Verhuizen, iets wat we je als mens zijnde op een zeker moment in je leven wel eens een keer gaat meemaken, en goedkoop is het zeker niet. Je wordt geconfronteerd met onverwachtse hoge kosten die waarschijnlijk niet betaal voor je zijn. Met als akelige bijkomstigheid dat het budget kleiner is dan wenselijk, bijvoorbeeld omdat je net je nieuwe hypotheek hebt afgesloten op je huis. Maar verhuizen kan een stuk goedkoper, je kunt veel meer besparen dan je denk! In dit artikel vertel ik je hoe. We geven 4 belangrijke tips die helpen bij het besparen van geld tijdens een verhuizing.

Verhuis kleine en makkelijke dingen gewoon zelf.

U kunt kleine en makkelijke dingen gewoon zelf naar de woning verhuizen, als u bijvoorbeeld ruimte heeft in de kofferbak of op de achterbank kunt u al aardig wat spullen meenemen die tijdens een verhuizing bij elkaar aardig wat geld schelen. U bezoekt uw woning sowieso een paar keer tijdens een verhuisproces, dus waarom niet alvast wat dingen meenemen?

Kies ervoor te verhuizen op een doordeweekse dag.

Iets wat door men vaak onopgemerkt blijft is dat verhuizen op zaterdag duurder is dan op een gewone doordeweekse dag. Bijvoorbeeld dient men sowieso rekening te houden met een gemiddelde toeslag van 25% bovenop het bedrag dat je normaal betaalt. Al verhuis je op een zondag dan ga je zelfs nog een stapje verder, deze toeslagen liggen normaliter rond de 75%! Dus wees verstandig in de dagenkeuze als je zo weinig mogelijk geld wilt spenderen aan verhuizen.

Vraag vrienden of familie.

Verhuisbedrijf inhuren? Dat is atlijd fijn! alles verloopt zo vlot als mogelijk is en jij bent van alle zorgen verlost, echter kost dit een aardige smak met geld. Plus dat je ook als bijkomstigheid rekening dient te houden met een speciale verzekering om te voorkomen dat de inboedel beschadigd. Het inschakelen van familie daarentegen kan een veel betere optie zijn! Familieleden doen dit kosteloos, kennen jou en jij kent hen, wat betekend dat je ze 100% kunt vertrouwen. Denk hier eens over na!

Vergoeding of geen vergoeding?

Dit is misschien wel de meest interessante, ook iets waar veel mensen niet vanaf weten, maar in bepaalde gevallen heeft men recht op een verhuiskostenvergoeding. Deze kan op verschillende manieren worden toegekend: je wordt gedwongen te verhuizen doordat er werkzaamheden gaande zijn aan je huurwoning, in het geval van een handicap of een professionele verhuizing naar een andere stad. Vergeet dit echter niet op tijd te controleren.

Tot slot.

Kortom, er zijn diverse manieren om een flinke smak geld te besparen, je budget is al krapper door de verhuizing, dus wees slim, wees zuinig op je geld. Zoals je hebt gezien aan de tips, goedkoper verhuizen kan echt, en flink ook.

Wil jij goedkoop verhuizen? Neem dan contact op met Jac den Hollander!

https://jacdenhollander.nl/