Rotterdam Gids
Image default
Banen en opleidingen

Efficiënt opruimen als klusser

Er zijn veel mannen en vrouwen die erg goed zijn in klussen. Ook als je niet heel erg goed bent in klussen, is de kans groot dat je erg veel spullen verzameld door de jaren heen. Deze spullen moet je natuurlijk allemaal een plekje geven en dit is niet altijd even makkelijk. Als je eenmaal veel spullen hebt is het lastig om alles een goed plekje te geven waar het overzichtelijk blijft. In dit artikel lees je een aantal tips over hoe je het beste je gereedschap op kan ruimen. 

Als eerste gelijk de belangrijkste tip: maak gebruik van een goed georganiseerde gereedschapskist. Dit scheelt echt al de helft. Zo’n kist is draagbaar dus je kan hem steeds met je meenemen zodat je geen losse snelbouwschroeven of torx schroeven met je mee hoeft te sjouwen. Als je alles netjes in vakjes indeelt en alles opruimt zodra je er klaar mee bent, blijft alles overzichtelijk en netjes. Je vrouw zal je dankbaar zijn. 

Als tweede is het een goed idee om een plek te vinden waar je al je spullen in op kan bergen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de schuur of de garage. Zet een grote kast op deze plek en deel deze in door grote opbergdozen neer te zetten. Zo kan je alles georganiseerd opruimen en weet je altijd waar alles is. Label de dozen met de inhoud ervan. Bijvoorbeeld balkdragers of gipsplaatschroeven. Zo kan je ook in de gaten houden wanneer je nieuwe moet kopen. 

Als je wilt dat deze dingen werken, moet je er toch echt een beetje moeite in steken. Je kan wel een mooie gereedschapskist en een kast hebben, maar als je je spullen niet opruimt als je klaar bent, schiet je er nog steeds niets mee op. Zorg dus dat je aan het einde van een klus al je spullen netjes opbergt op de plek die je er voor hebt gemaakt. 

Voor meer info : http://www.bnvtools.nl