Rotterdam Gids
Image default
Hobby en vrije tijd

De 3D pen op school gebruiken

De 3d printerpen wordt steeds populairder in het onderwijs. Steeds meer scholen in zowel voortgezet als ook basis onderwijs hebben ondertussen al ervaring opgedaan op de verschillende onderwerpen waarop een 3d pen zijn bijdrage kan leveren aan de kennis voor de scholieren. In dit artikel zullen we proberen hier meer informatie te geven over de mogelijkheden van de vakken waar de 3d Pen kan worden toegepast en op welke manier. Ook zullen we een kort advies geven waar u een goede 3d pen kunt kopen en waar u vooral op moet letten.

Wat is de 3d pen nu precies

Wanneer we denken aan een 3d pen dan is dit wellicht nog niet voor iedereen die dit leest direct bekend. Een 3d pen is een pen die je kunt vullen met filamenten van ABS of PLA van verschillende kleuren en waar je mee uit de losse pols kunt tekenen. Dit tekenen kan door een bestaande tekening over te trekken en dit voor verschillende vlakken te doen om deze naderhand aan elkaar te bevestigen. De creativiteit als ook het ruimtelijke inzicht wordt hiermee natuurlijk extra geprikkeld.

Voor welke vakken op school

Wikskunde is natuurlijk een mooi vak waar alle vormen vanuit de geometrie kunnen worden uitgewerkt. Mede door meer inzicht door zelfstandig een kubus of ander 3demensionaal object te tekenen kan helpen bij het vak. Natuurlijk bij een vak als tekenen kan 3d tekenen een enorme aanvulling zijn omdat er nu ook daadwerkelijk in objecten getekend kan worden en hier ook ruimtelijk inzicht erg belangrijk en meer ontwikkeld kan worden. Bij het vak architectuur en geschiedenis krijgen monumentale panden meer inzicht in de verschillende bouwstijlen. Een vak als product ontwerp maar ook wetenschap en techniek zijn ideaal om hier nieuwe producten te ontwerpen.

Waar bestel je een 3d pen

Een 3d pen kun je tegenwoordig het beste online bestellen bij een webwinkel als Goedkope3dpen.nl. Hier vindt je naast een brede keuze ook direct 3d pennen en kleuren filamenten die een geldig OEM certificaat hebben en ook veilig zijn en goede fabrieksgarantie hebben. Het aanbod is divers en de website geeft een goed advies voor gebruik. Bent u een school informeer dan ook naar de speciale aanbiedingen voor scholen die bij deze webshop worden gegeven.

Voor meer info :