Rotterdam Gids
Image default
Zakelijk

Belangrijkste 3 factoren die uw kredietwaardigheid aantasten

Deze week kijken we naar eenvoudige dingen die uw kredietscore kunnen schaden en wat u moet doen om uw kredietwaardigheid snel te verbeteren en uw financiën weer op de rails te krijgen. Wilt u 100 euro lenen vandaag? Dan is de kredietwaardigheid tijdens de aanvraag erg belangrijk. Zonder een goede notering kan het zijn dat u wordt geweigerd.

Maar als u uw kredietwaardigheid snel wilt verhogen, zijn er een paar dingen die u kunt doen.

Als u uw kredietwaardigheid heeft geschaad door het missen van betalingen

Als je betalingen hebt gemist, is het meer dan waarschijnlijk dat er een van twee dingen is gebeurd: of je hebt niet genoeg geld om al je schulden elke maand te betalen of alle verschillende terugbetalingsdata en bedragen zijn te moeilijk te beheren. (Het is moeilijk om elke maand te onthouden welke betalingen op welke data moeten worden betaald…)

Om te voorkomen dat dit probleem zich elke maand voordoet, wat behoorlijk stressvol en ontmoedigend kan zijn, sommige mensen kiezen ervoor om hun schuld te consolideren, dit komt vaak voor met geld lenen voor een zonnepaneel.

Door uw schuld te consolideren, kunt u het bedrag lenen dat u verschuldigd bent op uw andere schulden (creditcards, leningen, bankkaarten, enz.) vast bedrag op een vaste datum.

Dit maakt niet alleen alles veel gemakkelijker te beheren, het kan uw schuld ook goedkoper maken, waardoor ze worden opgerold tot een schuld met een veel betere rente. Bovendien is regelmatig op tijd betalen een geweldige manier om uw kredietwaardigheid snel te verbeteren.

Weet u niet zeker of u het geld zou kunnen lenen vanwege uw kredietwaardigheid?

Garantieleningen zijn een geweldige manier om geld te lenen tegen goede tarieven, vooral als je niet de beste kredietscore ter wereld hebt.

Door iemand — meestal een goede vriend of familielid — uw terugbetalingen te laten garanderen, loopt u veel minder risico voor kredietverstrekkers. Hierdoor kunt u meer lenen tegen een beter tarief.

Om meer te weten te komen over hoe persoonlijke leningen uw kredietwaardigheid snel kunnen verhogen, volgt hier een handig artikel dat het in meer detail uiteenzet.

Als u uw kredietwaardigheid heeft beschadigd vanwege de betaaldagleningcyclus…

Betaaldagleningen lijken een geweldig idee als je snel geld nodig hebt, maar het is niet ongewoon om in een schuldenspiraal terecht te komen. Mensen betalen uiteindelijk de persoonlijke lening en de rente terug met een andere persoonlijke lening, enzovoort…

Deze schuldenspiralen doen ook pijn aan uw kredietwaardigheid. (Vooral als u uw schuld niet betaalt en deze naar een incassobureau wordt gestuurd.)

Als u in een schuldenspiraal als deze zit, is een garantsteller een geweldige manier om de cyclus te doorbreken. U kunt ook toegang krijgen tot een lening met veel eerlijkere rentetarieven en langere aflossingstermijnen.

Op die manier kunt u uw schuld afbetalen in kleinere maandelijkse termijnen, terwijl u tegelijkertijd uw kredietscore verbetert.

En als u geen geld kunt lenen omdat u dat niet heeft gedaan, helemaal geen kredietscore hebt, kunt u…

Als u helemaal geen kredietscore heeft, denkt u waarschijnlijk na over manieren om uw kredietwaardigheid snel te verhogen.

We hebben eerder een diepgaand artikel geschreven over hoe u uw kredietwaardigheid snel kunt verhogen, maar hier volgt een korte samenvatting:

  • Schrijf u in voor het kiezersregister: dit is een vreemde eigenaardigheid op het gebied van persoonlijke financiën, maar het kiezersregister is van invloed op uw kredietscore, omdat kredietverstrekkers het gebruiken om te controleren of uw informatie (zoals naam en adres) legitiem is. Als u niet in het kiezersregister staat, is het veel moeilijker om krediet te krijgen.

  • Vraag een kredietkaart aan: creditcards zijn een geweldige manier om te beginnen met het opbouwen van een goede kredietscore, maar als je geen kredietgeschiedenis hebt, kan het lastig zijn om er een te krijgen. Credit builder-kaarten zijn een geweldige plek om te beginnen. Ze hebben lagere kredietlimieten, maar ze stellen u in staat om geld te lenen en terug te betalen.

  • Vraag een garantsteller aan: Garantleningen zijn een goede keuze als u uw kredietwaardigheid wilt vergroten rating snel en geld lenen omdat ze u in staat stellen om geld te lenen tegen betaalbare tarieven, zelfs als u geen kredietscore heeft omdat u iemand heeft om de betalingen te garanderen. Bovendien kunnen regelmatige, tijdige betalingen uw kredietwaardigheid snel verhogen door een geschiedenis van verantwoord geldbeheer te creëren.

Er is geen twijfel over mogelijk, kredietbeoordelingen kunnen meer dan een beetje verwarrend zijn. En als je je kredietwaardigheid snel wilt verhogen, kan alle informatie op internet overweldigend lijken.