Rotterdam Gids
Image default
Vervoer en transport

Woon je in Rotterdam en is je scooter kapot? Laat deze repareren door Scooterfixer!

Een scooter is een handig vervoersmiddel waar heel veel mensen dagelijks gebruik van maken. Het kan dan erg vervelend zijn als je deze even kwijt bent omdat hij kapot is of omdat hij onderhoud nodig heeft. Onderhoud voor je scooter is erg belangrijk omdat dit een goede manier is om de levensduur van je scooter te verlengen, laat dit onderhoud ook gedaan worden door deskundige monteurs die weten wat ze doen. Fouten aan je scooter kunnen erg vervelend zijn maar ook erg gevaarlijk. Wat zijn eigenlijk veel voorkomende problemen aan je scooter? Wat moet je doen als deze kapot is? En waar letten monteurs op als ze onderhoud aan je scooter gaan uitvoeren. Alles wordt hier toegelicht.

Wat moet je doen als je scooter kapot is?

Als je scooter kapot is en je deze niet zelf langs kan brengen bij Scooterfixer Rotterdam dan kun je het best even bellen. Scooterfixer die beschikt namelijk over een haal en brengservice, je scooter wordt hier opgehaald, gerepareerd bij de zaak en ook weer voor je thuisgebracht. Als je alleen maar onderhoud aan je scooter hebt dan kan je ook gebruik maken van de haal en brengservice, soms wordt je scooter op locatie bij je thuis gemaakt en soms wordt hij naar de zaak gebracht. Het is belangrijk om je scooter te laten repareren bij deskundige monteurs omdat je zo je scooter op de juiste manier terug krijgt.

Wat zijn veelvoorkomende problemen aan je scooter?

Wat vaak kapot is bij een scooter is de v-snaar, deze snaar staat in verbinding met je achterwiel en de motor en is gespannen over twee poulies. De reden dat deze kapot kan gaan is doordat de v-snaar uitgedroogd raakt of omdat er iets mis is met de poulies. Ook de startmotor is vaak kapot omdat deze eigenlijk altijd wordt gebruikt als je de scooter start.

Waar letten monteurs op bij onderhoud?

Wanneer je scooter voor onderhoud langs moet bij de monteurs dan wordt er op een aantal dingen gecontroleerd, er moet bijvoorbeeld vaak remvloeistof bijgevuld worden en ook de olie moet ververst worden. Of de bandenspanning goed is en het profiel van de banden nog goed is wordt ook grondig nagekeken, v-snaar check en kleppen afstellen hoort ook allemaal bij het onderhoud. Om je scooter weer veilig op de weg te krijgen kijken experts grondig naar je scooter om te kijken of dit ook kan, anders wordt dit probleem opgelost.