Rotterdam Gids
Image default
Woning en Tuin

Welke plek in Nederland past echt bij jou?

Nederland is een land met veel verschillende culturen en gebieden. Je hoeft maar een stukje te rijden en de accenten vliegen je om de oren. Elke plek geeft een andere sfeer af en iedereen moet hier zijn plek in weten te vinden. Er is geen goed of slecht als het aankomt op waar je gaat wonen. Het is enkel een zoektocht naar een plek waar jij je echt thuis voelt. Het kan zijn dat dit is op de plek waar jij bent geboren, maar dit kan ook aan de andere kant van het land zijn of misschien wel in een totaal ander land. Je kunt hier enkel achter komen door hiernaar op zoek te gaan. Daag jezelf uit om nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe plekken te ontdekken. Ga kijken wat jou wel en wat jou niet aanspreekt en probeer te achterhalen welke plek perfect past bij jouw eisen. 

Wie ben jij? 

Ga kijken naar jezelf en wat voor persoon jij bent. Als jij echt gek bent op mensen om je heen en goed in de drukte kunt opgaan dan is de kans dat jij fijn kunt wonen in een drukke stad veel groter dan wanneer je echt gesteld bent op veel ruimte en rust. Als je jezelf leert kennen kun je een gemeenten kaart erbij pakken. Een gemeenten kaart laat je zien welke gemeenten Nederland allemaal kent en hier kun je inspiratie uithalen als je erachter wilt komen waar jij thuis hoort. Je kunt meer gaan leren over dingen als Utrecht inwoners of hoeveel supermarkten er in een bepaalde omgeving zijn en zo kun je kijken wat aansluit op jouw wensen en waar jij denkt dat je wel gelukkig zou kunnen zijn. 

Wat voor omgeving geeft jou rust 

Ga dus kijken wat jou rust brengt. Dit hoeft niet perse het woord rust zelf te zijn. Er zijn genoeg mensen die echt rustig worden van veel doen en druk bezig zijn. Ga dus echt op zoek naar wat jij fijn vindt en hoe dit komt. Hoe beter jij jezelf kent hoe groter de kans is dat jij een plek in Nederland weet te vinden waar jij je helemaal thuis voelt.