Rotterdam Gids
Image default
Mode en Kleding

Wat is het beste materiaal voor regenjassen?

Wat is het beste materiaal voor regenjassen?

Een rains regenjas heren of dames en andere soorten regenjas producten behoren tot de beste kleding voor gebruik buitenshuis. Wat regenjassen echter echt speciaal maakt, is het soort stof dat is gebruikt om het te maken. Regenjas stoffen zijn er voornamelijk verantwoordelijk voor dat regenjassen water afstoten. Er worden honderden stoffen gebruikt om regenjassen te maken. Soms worden verschillende soorten stoffen zelfs gemengd tijdens de productie van dit soort kleding. Maar wat is nu precies de beste stof die je in je regenjas wilt hebben? De beste stoffen die voor regenjassen worden gebruikt, zijn meestal nylon, polyester en gore-tex. Hoewel er nog veel meer andere geweldige stoffen zijn, maken deze drie deel uit van een groep stoffen die overal verkrijgbaar is.

Nylon

Nylon dat wordt gebruikt in regenjassen van veel merken zoals maium wordt beschouwd als een van de beste materialen voor regenjassen. De reden daarvoor is dat nylon erg sterk en stevig is en toch zo licht van gewicht. Daarnaast heeft nylon een verbazingwekkend laag vochtabsorberend vermogen. Het is bestand tegen slijtage en de meeste soorten chemicaliën. Daarom kan kleding van nylon gewoon met de meeste soorten reinigingsmiddelen worden schoongemaakt. Je kunt zelfs nylon bleken. Nylon kan worden gebruikt voor kleding voor zowel casual als intensiever gebruik. Sportkleding maakt ook gebruik van nylon vanwege de eigenschappen ervan. Dit type stof is misschien nog wel sterker dan polyester, wat ook nog eens een geweldige regenjas stof is. Nylon is ook zacht. Het is veel zachter dan polyester. waardoor het zeer comfortabel is wanneer je het draagt ​​voor verschillende soorten zeer actieve activiteiten.

Polyester

Naast nylon hebben we ook polyester. Net als nylon vind je polyester gemakkelijk terug in verschillende regenjassen zoals de winter regenjas, lange regenjassen, poncho’s en nog veel meer. Polyester is een beetje inferieur in vergelijking met nylon, omdat nylon een sterkere stof is. Maar polyester is zelf ook een geweldige stof. Net als nylon heeft het dezelfde weerstand tegen wateropname, kreuken en schuren. De reden waarom polyester kreukbestendig is, is te wijten aan de chemische stoffen die het bevat, zoals formaldehyde, gebromeerde vlamvertragers en gefluorideerde chemicaliën. Hierdoor kunnen sommige mensen met een gevoelige huid ongemak ervaren bij het dragen van polyester. Het is sterk en lichtgewicht, gemakkelijk te bedrukken en krimpt niet. Hoewel polyester niet zo zacht is als nylon, is het in vergelijking daarmee waterbestendiger.

Gore-tex

Gore-tex is een iets nieuwere stof die net zo geweldig is als nylon en polyester. Gore-tex vind je ook terug in veel regenjassen en andere soorten kleding waarvoor een unieke stof nodig is. Gore-tex wordt door sommigen beschouwd als de beste waterdichte stof. Daarnaast is het ook nog eens zeer goed ademend. Dit is een goede combinatie voor mensen die op zoek zijn naar een regenjas die de beste bescherming en comfort biedt. Maar houd er rekening mee dat gore-tex niet goedkoop is. Vanwege de geweldige functies kan het behoorlijk duur zijn. Maar wees gerust, want je geld zal goed worden besteed aan gore-tex omdat het ook zeer veerkrachtig is en lang mee kan gaan.