Rotterdam Gids
Image default
Woning en Tuin

Wat is een veiligheidscilinder met kerntrekbeveiliging?

Je ziet het regelmatig voorbij komen als je op zoek bent naar een veiligheidscilinder: een cilinder met kerntrekbeveiliging. Wat is dit precies en wat zijn de voordelen van een veiligheidscilinder met een kerntrekbeveiliging?

Er zijn diverse (web)winkels waar je terecht kunt voor het aanschaffen van een cilinder met deze extra beveiliging tegen inbraak. Zowel online en in de winkel kun je je optimaal laten adviseren door medewerkers of speciale slotenmakers.

Populaire inbraakmethode: kerntrekken

Eigenlijk zijn bijna alle veiligheidscilinders die drie sterren hebben kregen van de SKG uitgerust met een kerntrekbeveiliging. Deze extra beveiliging maakt het voor inbrekers extra moeilijk om in te breken.

Kerntrekken is namelijk een veelgebruikte techniek die veel dieven gebruiken om een slot open te breken. Het werkt als volgt: de inbreker schroeft een schroef in de cilinder en trekt deze met cilinder en al uit het slot.

Deze methode is vrijwel geruisloos en een snelle inbreker kan binnen 20 seconden al in je huis zijn.

De oplossing met een veiligheidscilinder

Waarom is deze methode zo populair? Het is ten eerste een vrij simpele techniek die zowel ervaren als onervaren inbrekers kunnen toepassen. Daarnaast zijn veel woningen niet beveiligd tegen kerntrekken en is er standaard gereedschap nodig die veel mensen in huis hebben: een schroef en klauwhamer.

Gelukkig wordt deze methode door een veiligheidscilinder met kerntrekbeveiliging onmogelijk gemaakt. Het is nu namelijk niet meer mogelijk om de cilinder uit het slot te trekken. Ook bepaalde boortechnieken die door dieven worden gebruikt worden met deze beveiliging onschadelijk gemaakt.

Voor meer info :