Rotterdam Gids
Image default
Dienstverlening

Waarom outplacement altijd een goede keuze is

Bij onvrijwillig ontslag hebben medewerkers vaak recht op een transitievergoeding/ontslagvergoeding met als keuzemogelijkheid een budget voor outplacementbegeleiding. Wie niet voor outplacement kiest, krijgt in de meeste gevallen een hogere ontslagvergoeding. Het geld klinkt voor veel mensen als de meest aantrekkelijke keuze, maar is dit ook de slimste keus?

Mensen die bovenstaande keuze moeten maken hebben vaak jarenlang bij dezelfde werkgever gezeten. Als een gevolg hiervan hebben zij eenzijdige werkervaring, zeker wanneer zij altijd dezelfde functie beoefend hebben binnen de organisatie. Kandidaten met een eenzijdig CV zijn in vergelijking minder aantrekkelijk op de arbeidsmarkt. Voor deze mensen zou outplacement daarom een goede keus zijn.

Een ander voordeel van outplacement is dat het u kan helpen bij het maken van een doordachte keus voor uw volgende baan en werkgever. Binnen een outplacementtraject onderzoekt u samen met uw outplacement adviseur namelijk wat uw kwaliteiten zijn en waar de meeste kansen op de arbeidsmarkt liggen. Ook leert u tijdens een outplacementtraject hoe u zichzelf kunt presenteren, de mogelijkheden voor zelfstandige arbeid en de ins- en outs over online profilering en netwerken. Wie een carrièreswitch overweegt kan met de adviseur van het outplacementbureau sparren over de verschillende opties en eventueel benodigde bij- of omscholing.

Wel is het van belang dat u een outplacementbureau kiest dat bij u past. Er zit namelijk zowel verschil in de inhoud van een traject als in de aanpak. Zo kunt u bijvoorbeeld in sommige gevallen kiezen om een beroepenoriëntatie wel of niet toe te voegen en is er bij het ene outplacementbureau ook de optie voor begeleiding naar zelfstandige arbeid en bij de andere niet. Bovendien is het belangrijk dat u een klik heeft met uw outplacementadviseur zodat u open kunt zijn over uw sterke en minder sterke kanten. Het advies is daarom wel om een aantal oriënterende gesprekken te voeren zodat u een bureau en coach vindt die bij u passen. Onder aan de streep kan outplacement gezien worden als investering in de carrière, die zichzelf bij de overgrote meerderheid meer dan terugverdiend. Voor een outplacementbureau in Rotterdam kunt u ook terecht op de website van Outplacementbureau Kiezen.

Voor meer info : https://www.outplacementverzekering.nl