Rotterdam Gids
Image default
Meubels

Waarom je moet kiezen voor steigerhouten meubels

Houten meubels zijn al decennia lang erg populair, maar hedendaags komen steigerhouten meubels in steeds meer huizen voor. Ze hebben niet alleen een unieke en robuuste uitstraling, ook gaan de meubels, zoals een steigerhouten bank lang mee. Daarnaast zijn het erg veelzijdige meubels, gezien je ze eigenlijk in elke kamer van het huis kunt plaatsen, maar ook bijvoorbeeld in de tuin of op het terras. Lees in dit artikel alles over steigerhouten meubels!

Gemakkelijk te onderhouden

Een van de voordelen van steigerhouten meubels, zoals een steigerhouten tafel, is dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn. Het hout kan behandeld worden met een speciale lak of olie, waardoor het beter beschermd is tegen vocht, schimmel en insecten. Bovendien kan het hout gemakkelijk schoongemaakt worden met een vochtige doek. Ideal dus als je het ook van plan bent in de tuin neer te zetten, gezien het daar nogal snel vies kan worden. Omdat ze gemakkelijk te onderhouden zijn, zullen ze ook relatief langer meegaan dan  meubels gemaakt van andere soort materialen. Daarom is het een slimme zet als je wilt gaan voor meubelstukken die generaties lang mee kunnen gaan.

De keuze is reuze

Steigerhouten meubels zijn verkrijgbaar in vele verschillende vormen en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld steigerhouten tafels, banken, stoelen, kasten en bedden. Elk meubelstuk kan op maat gemaakt worden, zodat het perfect past in een bepaalde ruimte. Op deze manier kun je zorgen voor een gestroomlijnde uitstraling in elke kamer, als alle meubels zijn gemaakt van hetzelfde soort hout. Bovendien kunnen steigerhouten meubels goed gecombineerd worden met andere meubels en accessoires, waardoor er een warme en gezellige sfeer in huis ontstaat. Een steigerhouten bank kun je bijvoorbeeld opfleuren met mooie kussens en dekens die helemaal bij jouw interieur past!

Draag je steentje bij

De meeste steigerhouten meubels worden gemaakt van gerecycled steigerhouten meubels of andere voorwerpen. Het wordt namelijk ook wel eens gebruikt bij de constructie van huizen, waarna het weer gerecycled kan worden en tot meubels gemaakt kan worden. Als je kiest voor hout dat al een keer eerder gebruikt is, zal er minder nieuw hout te hoeven komen, wat je ecologische voetafdruk weer verkleint. Let hierbij wel op hoe de fabrikant het hout heeft bewerkt, gezien sommige chemicaliën, die vocht of schimmel moeten tegengaan, erg schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Ook jij kan nadat je hebt genoten van je steigerhouten meubels ervoor kiezen deze te recyclen, waardoor de cirkel weer rond is!