Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Waarom een bewakingscamera aanschaffen?

Nu we aan het einde van de lockdown zitten, gaan we weer meer op stap. Er wordt dan ook een flinke inbraakgolf verwacht. Schaf een beveiligingscamera aan en je hoeft je geen zorgen meer te maken over ongewenst gespuis:

  • Een huis met zichtbare bewakingscamera’s is meestal geen doelwit. Het schrikt inbrekers af. Bovendien weet de inbreker niet of aan de camera een inbraakdetectiesysteem zit gekoppeld. Het geeft een te groot risico voor de inbreker.
  • Mocht er toch ingebroken zijn, dan heb je het bewijs op camera. Veel camera’s hebben gezichtsherkenning, waardoor de dader goed geïdentificeerd kan worden.
  • Je kan altijd en overal alles in huis in de gaten houden. Voor veel mensen is dat een geruststellende gedachte.
  • Ben je niet thuis en belt de alarmcentrale dat het alarm afgaat? Dan kun je de camera beelden direct terugkijken en aan de centrale verifiëren of ze ook echt in actie moeten komen of dat het vals alarm is.

Wat is een IP bewakingscamera?

Een goede optie om aan te schaffen is een IP bewakingscamera. Maar wat is dat precies?
IP staat voor Internet Protocol. Met dit netwerkprotocol communiceren computers op een netwerk met elkaar, net zoals op Internet gebeurd. Met een UTP kabel (een speciale netwerk kabel)kan de bewakingscamera verbonden worden met het Internet. Omdat deze kabel gekoppeld wordt aan een router of NVR recorder, kan er meer data verwerkt worden en zijn de beelden van een betere kwaliteit dan wanneer je een coax kabel gebruikt.
De camerabeelden kunnen zo eenvoudig via Wifi verzonden worden en kun je deze overal ter wereld (live) bekijken.

Onlinecamerashop.nl

Op www.onlinecamerashop.nl kun je een IP bewakingscamera aanschaffen. Wij hebben een groot assortiment van A-merken aan diverse bewakingscamera’s tegen schappelijke prijzen. Voor meer informatie en prijzen, klik je op de bovenstaande link.