Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Voordelen en nadelen kijkhoek

Het uitzoeken van de beste achteruitrijcamera is niet de meest eenvoudige klus. Er bestaan veel verschillende soorten camera’s. De ene achteruitrijcamera is draadloos, de andere achteruitrijcamera heeft een grote kijkhoek, zo zijn er heel veel verschillende soorten camera’s. De kijkhoek bij een achteruitrijcamera is een belangrijk aspect. Dit heeft namelijk grote gevolgen voor de plaatsing van de achteruitrijcamera en voor de beeldkwaliteit. In dit artikel lees je meer over de voor en nadelen van bepaalde kijkhoeken van achteruitrijcamera’s, en kan je bepalen welke achteruitrijcamera kopen.

De meeste achteruitrijcamera’s komen in 3 verschillende kijkhoeken. Kijkhoeken hebben een grote invloed op het beeld dat geproduceerd wordt. De verschillende kijkhoeken zijn respectievelijk 120, 150 en 180 graden. Dit geeft weer hoeveel graden je aan de achterkant van het voertuig kan zien.

De voordelen van een grote kijkhoek zijn dat je een groot overzicht hebt en dat deze gemakkelijk te plaatsen is. Een groot overzicht is vanzelfsprekend. Met een 180 graden kijkhoek heb je een beeld waarbij een beeld geproduceerd wordt dat is groter dan het menselijk beeld. Mensen kunnen recht vooruit ongeveer 140 graden kijken. Het beeld is dus extra breed waardoor je een groot overzicht hebt. Door deze grote hoek is het plaatsen van de camera aan de bovenkant van het voertuig niet noodzakelijk.

De voordelen van een kleine kijkhoek is dat de beelden van betere kwaliteit zijn. Omdat een kleine kijkhoek camera maar 120 graden laat zien, hoeft er minder beeldmateriaal gefilmd te worden. Hierdoor zal de kwaliteit van het beeldmateriaal dus beter zijn. Hierdoor kan heb je een specifieker beeld. Het nadeel van een kleine kijkhoek is dat je deze verplicht op de bovenkant/hoog op het voertuig moet plaatsen. Omdat de kijkhoek kleiner is moet je deze aan de bovenkant monteren om deze hoek volledig te benutten. Plaats je de camera op een lage positie dan kan je helemaal niets of weinig zien.

Voor meer info : https://www.vanzwitserland.nl/