Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Teksten herschrijven behoeft geduld en tijd

Teksten herschrijven is een langdurig proces. Zeker bij langere teksten is het van belang dat je hier goed de tijd voor neemt. Tijd die vaak kostbaar is, maar waar je veel voor terug krijgt. Wanneer je bijvoorbeeld een boek aan het schrijven bent, kan een herschrijvingsproces vaak enkele weken in beslag nemen. Maar waar let je op bij het herschrijven van teksten en hoe zorg je ervoor dat je niet steeds in dezelfde valkuilen belandt?

Overbodige informatie eruit halen met teksten herschrijven

Allereerst is het goed om te kijken welke valkuilen er bij teksten herschrijven zijn. Wanneer je een tekst schrijft, kun je al gauw teveel op willen schrijven. Dit maakt een tekst onoverzichtelijk. Wanneer je hier niet op let tijdens het herschrijven, dan kan de tekst onoverzichtelijk blijven. Bij het herschrijven is het juist van belang dat je onnodige informatie schrapt en alleen dingen aanvult waar nodig.

Vermijd jargon en te lange zinnen

Daarnaast is het goed om bij het teksten herschrijven te kijken naar de moeilijkheidsgraad van jouw tekst. Een tekst met veel moeilijke zinnen schrikt de lezer af. Daarnaast is het erg lastig om doorheen te komen wanneer de tekst vol staat met lange zinnen of veel jargon. Wanneer je aan het herschrijvingsproces begint, dan kun je het beste zinnen opknippen. Bijzinnen kunnen namelijk ook omgezet worden naar hoofdzinnen. Ook zijn er vaak synoniemen te vinden voor jargon, zodat een tekst toegankelijk wordt voor iedereen.

Neem om de zoveel tijd afstand van jouw verhaal

Wanneer je lange seo webteksten schrijft, dan kun je al snel genoeg krijgen van het corrigeren en redigeren. Langer doorgaan dan wat je geestelijk en lichamelijk aankan, heeft daarbij geen zin. Je zult hierdoor veel fouten in de tekst laten zitten, die er anders niet hadden gestaan. Het is daarom van belang om na iedere herschrijfronde opnieuw afstand te nemen van je tekstschrijver den haag. Hierdoor ga je met een andere blik ernaar kijken en wordt het teksten herschrijven efficiënter. Niet alleen haal je zo fouten uit de tekst, ook zie je zo veel duidelijker welke informatie overbodig is. Soms is iets kort en bondig uitleggen voldoende, terwijl je bij andere punten in de tekst meer woorden kwijt moet en beeldender moet schrijven. 

Een objectieve blik kan helpen bij jouw proces

Wat je ook doet, teksten herschrijven behoeft veel geduld. Je hebt een tekst niet in een dag herschreven. Het is belangrijk dat je teksten goed doorleest en waar nodig al aantekeningen maakt, voordat je dingen gaat schrappen en corrigeren. Zo behoud je het overzicht en kun je meer bereiken met jouw werkzaamheden dan wanneer je een keer snel door de tekst heen gaat. Schrik er daarom ook niet van op als er soms weken overheen gaan voordat een lange tekst goed nagekeken is, zeker wanneer je bezig bent aan een verhaal in boekvorm. Uiteraard kun je er ook altijd iemand anders naar laten kijken, die er weer met een objectieve blik doorheen kan gaan en nog net de laatste puntjes op de i kan zetten.

Voor meer info : https://www.textmakelaar.nl/