Rotterdam Gids
Image default
Aanbiedingen

Waarom een persoonlijk alarm handig is

Behalve dat het een van de grootste oorzaken van letsel bij ouderen is, kan vallen een aanzienlijk effect op iemand hebben. Dit is vooral het geval als de persoon niet zonder hulp kan opstaan ​​en misschien enkele uren achterblijft voordat er hulp komt.

Een persoonlijk alarmsysteem in huis biedt echter veel gemoedsrust voor onze oudere familieleden, evenals vrienden en familie. Afhankelijk van de behoeften, zorgen en routines van een individu, kunnen bepaalde systemen voordeliger zijn dan andere in wat ze kunnen bieden.

Persoonlijke alarmen zijn vaak kleine draagbare apparaten met een eenvoudige paniekknop die als ketting of polsband kan worden gedragen of op een kledingstuk kan worden geklikt. Deze apparaten gebruiken draadloze signalen om de hoofdalarmeenheid te activeren die thuis is geïnstalleerd.

Soorten persoonlijk alarm

Aan de basis van de schaal, kan een alarmsysteem eenvoudig een geluid maken dat luid genoeg is voor mensen in de buurt om het te horen. Dit is ideaal voor een oudere persoon die samenwoont met familieleden, die kan helpen bij een val ergens in huis. Voor degenen die alleen wonen, kan echter een iets complexere oplossing nodig zijn.

In dit geval is het mogelijk om een ​​alarmsysteem te krijgen dat is gekoppeld aan de telefoon, waardoor automatisch een noodcontact wordt gebeld wanneer het paniekalarm afgaat. Dit kan een familielid, een vertrouwde vriend of een reguliere zorgverlener zijn.

Veel van deze systemen hebben ook een lang draadloos bereik, wat betekent dat ze overal in huis of zelfs in de tuin kunnen werken. Uiteindelijk kunnen persoonlijke alarmen diegenen die misschien kwetsbaar en kwetsbaar zijn, enorm helpen om langer zelfstandig in hun eigen huis te blijven wonen, zonder zich zorgen te hoeven maken over een woonzorgomgeving.