Rotterdam Gids
Image default
Rotterdam

Solliciteren bij de gemeente Rotterdam

Wilt u werken bij de gemeente Rotterdam? Kijk hoe u kunt solliciteren en hoe de selectieprocedure werkt.

Solliciteren in tijden van corona

Rondom het coronavirus volgt de gemeente Amsterdam de regels en richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat onze collega’s zoveel mogelijk thuis werken.

Op zoek naar een nieuwe baan? Solliciteren op onze vacatures kan gewoon. Bij een uitnodiging voor een eerste gesprek, plannen wij eerst een video-gesprek in. Wij nemen contact op om de instructies hiervoor door te nemen, ruim voordat het gesprek plaatsvindt.

Zijn er vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met de persoon die vermeld staat in de vacature onder het kopje: ‘Vragen over deze vacature’.

Solliciteren

Solliciteren is heel eenvoudig. Sla wel de vacaturetekst op, want na het verstrijken van de deadline is de tekst niet meer zichtbaar.

Selectieprocedure

In de vacature staat de publicatie- en de einddatum. De gebruikelijke termijn voor het openstellen van vacatures is veertien dagen. De selectieprocedure start meteen na de sluitingstermijn. De hele procedure duurt gemiddeld drie tot zes weken. Als u niet bent geselecteerd, ontvangt u een afwijzing per mail.

Gesprekken en afwikkeling

U wordt telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Eventueel volgt een tweede gesprek. Voor sommige functies vragen wij u ook een capaciteitentest of een assessment te doen.

Open sollicitatie alleen voor stages

Wij nemen geen open sollicitaties in behandeling. U kunt wel een open sollicitatie sturen voor een stageplaats.

Iedereen die bij de gemeente komt werken moet een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebben. Dit geldt zowel voor medewerkers in vast dienstverband als voor stagiaires en uitzend- en inhuurkrachten. De VOG mag niet ouder zijn dan twee maanden.

De eerste keer een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen voor een stage of baan kan best spannend zijn. Wat is een VOG precies? Hoe kom je eraan? En wie of wat bepaalt eigenlijk of je wel of geen VOG krijgt? Bezoek de website hetvogbureau.nl als je meer informatie wilt lezen over het aanvragen van een VOG.

Voor meer info :