Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

QR-code opkomst

Een barcode printen is verleden tijd sinds drie partijen transactiegerelateerde mobiele diensten hebben ontworpen op basis van de qr code. De qr code werd door veel mensen afgeschreven toen het intocht deed in Nederland zo’n 10 jaar geleden. Toen werden alle handige functionaliteiten van de qr code over het hoofd gezien, of deze waren nog niet ontwikkeld. Tegenwoordig is de qr code, zeker in de Aziatische landen, niet meer weg te denken uit de maatschappij.

Deze nieuwe techniek van coding and marking wordt toegepast door onder andere iDeal. Deze online betalingsmethode heeft een applicatie gelanceerd waarbij gebruikers een qr code scannen, speciaal ontworpen door iDeal, die naar een donatiepagina leidt met de eigen bankomgeving. Hiermee zou je dus een transactie kunnen realiseren door middel van het scannen van een qr code. Deze techniek wordt in de Japanse maatschappij al volledig toegepast. De qr code komt oorspronkelijk uit Japan, en hier wordt er dan ook volop gebruik van gemaakt. Alles wat een qr code heeft, kan je direct kopen met behulp van deze codes in combinatie met je bank.

De qr code kan wel eens het einde betekenen van iDeal. Omdat banken zelf qr codes kunnen ontwikkelen, is het betalen via iDeal enigszins overbodig geworden. iDeal is jarenlang het middel geweest om te betalen via een bank, maar met deze opkomst van de qr code kunnen banken dit heft zelf in handen nemen.

De qr codes verbinden de offline met de online wereld. Door een qr code te scannen op iets offline, bijvoorbeeld een bioscoop poster, wordt je doorgelinkt naar een website van een bioscoop en hier kan je de trailer van de film bekijken. Tegenwoordig kan je de trailer zelfs al op je mobiele telefoon zien, direct waar je de qr code gescand hebt. Dit middel is binnen enkele jaren niet meer weg te denken uit de maatschappij in Nederland.

Voor meer info : http://www.kba-metronic.com/nl/