Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Omgaan met drukte

Je kent het gevoel, er lopen veel mensen om je heen als je om straat loopt, er praten veel mensen door elkaar heen op een verjaardag of je weet niet meer waar je heen moet door de duizenden verkeersborden. Drukte is iets waar mensen slecht tegen kunnen, mensen met hoog gevoeligheid al helemaal. Hoog sensitieve personen hebben snel en vaak last van drukte om zich heen. Deze drukte hoeft niet direct van andere personen te komen. Hoog sensitieve mensen kunnen ook drukte ervaren door overvliegende vliegtuigen of voorbij rijdende bussen.

Bij deze drukte kan het hart sneller gaan kloppen, je kan het een stuk warmer krijgen, je kan duizelig worden, het overzicht en de controle kwijtraken, paniekerig worden, chaotisch in je hoofd worden, gefrustreerd of boos worden of gehele situaties vermijden. Voor een hoog sensitief persoon zijn er veel gevolgen bij het ervaren van drukte. Hieronder vindt je meer HSP informatie en HSP tips om om te gaan met drukte.

Het is voor een hoog gevoelig persoon en voor de personen om hen heen goed om te weten hoe je moet reageren in een situatie waarbij de hoog gevoelige persoon veel drukte ervaart. Het is voor de hoog gevoelige persoon zelf goed om te weten wat er precies gebeurt en hier goed over na te denken. Als dit gebeurt, kan de hoog sensitieve persoon zelf inzien wat er aan de hand is en vervolgens proberen tot rust te komen. Voor de personen om de hoog sensitieve persoon is het belangrijk om de hoog sensitieve persoon met rust te laten en niet snel aan te spreken. De meest hoog sensitieve personen proberen de problemen die zij ervaren van binnenuit op te lossen. Door tegen deze persoon te praten zullen ze zich niet kunnen concentreren en zal het probleem niet sneller worden opgelost.

Voor meer info : https://www.hsp-academy.nl/