Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Grote en kleine tennisrackets

Ga jij binnenkort een nieuw tennisracket kopen? Bij het kopen van een tennisracket moet je rekening houden met veel aspecten. Er zijn veel verschillende soorten tennisrackets van veel verschillende merken, zoals een head tennisracket. Ieder merk heeft zo zijn eigen vorm en grootte. Dit heeft allemaal invloed op het soort racket dat je hebt. Ben je een ervaren speler, dan heb je een ander racket nodig als iemand die net begint met tennissen. In dit artikel vind je tips waar je rekening mee moet houden tijdens het aanschaffen van een tennisracket.

De grootte van een tennisracket heeft veel invloed op de vorm van je spel en het type speler dan je bent heeft ook gevolgen op de keuze van een tennisracket. Er zijn over het algemeen drie verschillende soorten groottes. Er zijn midsize rackets, midplus rackets en oversized rackets.

We behandelen eerst de oversized rackets. Deze rackets zullen vooral gebruikt worden door beginnende tennisspelers. Deze rackets hebben een extra groot blad, waardoor het makkelijker is om de bal te raken. Voor beginnende spelers kan dit handig zijn, omdat deze nog niet zo goed hun racket kunnen opstellen tegenover de bal. Hoe groter het blad is hoe makkelijker het is om de bal te raken. Daarnaast zit er in het racket meer kracht waardoor je de bal harder kan slaan, daar staat wel tegenover dat je de bal minder goed kan plaatsen. Daarna komen de midplus rackets. Deze rackets zitten precies tussen de twee andere groottes in en hebben daarom ook de voordelen van beide rackets gecombineerd. Met een midplus racket kan je de bal redelijk hard slaan en heb je ook een iets groter blad om de kans te vergroten de bal niet te missen. Tot slot de midsize rackets. De rackets zijn kleiner dan gemiddeld. Bij deze rackets moet je zelf kracht meegeven aan de bal want dit doet het racket niet, echter kan je ballen we ongelofelijk goed plaatsen met die racket waardoor het vaker gebruikt wordt door gevorderde spelers.

Voor meer info : https://www.kctennis.nl/