Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Regelgeving buitenland

Dat er een hoop rare en verbazingwekkende wetten bestaan dat weet iedereen. Toch zal je je over sommige wetten nog verbazen. In dit artikel nemen we Australië onder de loep. In dit land moet je sowieso al aan de linkerkant van de weg rijden, wat overal in de wereld als vreemd wordt gezien. Behalve in Engeland en India, maar voor de meeste mensen is links rijden totaal vreemd.

De eerste vreemde wet die we tegenkomen in Australië gaat over dronken zijn. Het is in Australië namelijk verboden om dronken te zijn in een bar. Je mag in een bar dus een drankje drinken, en zelfs hele zware alcoholische dranken. Maar hierdoor mag je niet dronken worden, dan ben je namelijk in overtreding en hier zal het strafrecht aan te pas moeten komen.

Heb je een kapotte lamp in je huis? Dan mag je deze onder geen enkele omstandigheid vervangen. In Australië is het namelijk verboden zelf een lamp te vervangen, hier moet een elektricien aan te pas komen. Doe je dit toch, dan riskeer je een boete van 10 dollar per lamp die je vervangen hebt. Zelfs advocaat Rijswijk kan je niet van deze boete afhelpen.

Een rare maar wel leuke wet in Australië gaat over paarden. Kom je namelijk aan op je paard bij een bar of café. Dan is deze bar of dit café verplicht om je paard te eten en te drinken te geven. Doen ze dit niet dan kunnen ze beboet worden tot wel 500 dollar. Dus als je ooit naar een bar gaat, neem gerust je paard mee.

De laatste vreemde wet in Australië gaat over stelen. Als je van plan bent iets te stelen, mag je geen zwarte kleding aan of iets zwarts dat je gezicht bedekt. Het is verboden om zwart te dragen als je iets wilt stelen, het stelen zelf is trouwens ook verboden.

Voor meer info : https://www.ebhlegal.nl/