Rotterdam Gids
Image default
Woning en Tuin

Je huis verkopen zonder makelaar? Wij helpen je om dit zo goed mogelijk aan te pakken

Al jaren zien we dat de huizenprijzen blijven stijgen en dat er elke dag nog vele huizen worden verkocht. Ook de verkoop van een huis zonder makelaar is in de loop der jaren steeds populairder geworden onder de particulieren. Ben jij van plan om je huis te verkopen? Wij helpen je in dit artikel met een aantal handige tips en hoe je je nou het beste kan voorbereiden.

Verkopen zonder makelaar

Vaak is de eerste stap als je je huis wilt gaan verkopen een professionele en goed aangeschreven makelaar inschakelen. Maar juist nu we allemaal in de corona lockdown zitten hebben veel mensen tijd over. Wil jij flink wat kosten besparen dan is juist nu een goed moment om je te verdiepen in het verkopen van je huis zonder makelaar. Je hebt immers tijd over nu?! Als je een makelaar inschakelt betaal je altijd een courtage aan de makelaar. Dit is vaak een percentage van de definitieve verkoopprijs. Hierdoor bespaar je dus al snel duizenden euro’s. Omdat er geen makelaar bij betrokken is ben jij dus het eerste en laatste aanspreekpunt voor de potentiële kopers. Als mensen interesse hebben in jouw woning dan nemen ze direct contact op met jou. Het voordeel hiervan is dat je alles in eigen hand hebt. Van bezichtigingen tot biedingen jij hebt de totale controle over het hele proces. Een ander belangrijk aspect is dat je van tevoren goed voor jezelf nadenkt over de minimale verkoopprijs. Deze prijs bepaal je door te kijken naar recent verkochte huizen in jouw omgeving en door je huis te laten taxeren door een ervaren taxateur. Er is nog een optie, en dat is door je huis te verkopen aan een belegger of vastgoedinvesteerder. Beide partijen hebben geen makelaar nodig en als verkoper krijg je van zo’n soort partij vrijwel gelijk een vrijblijvend bod op je pand. Je hoeft niet te wachten tot een financiering rond is en alle gemaakte notariskosten zijn voor de kopende partij. Nog een voordeel is dat er vaak flexibele voorwaarden worden opgesteld die voor beide partijen interessant zijn. 

Beleggingspand met huurders verkopen

Heb jij een beleggingspand met huurders dan kan ook dit een goed moment zijn om het te verkopen. Een beleggingspand is vaak al verhuurd en een het is in de meeste gevallen niet mogelijk om het op de dag van verkoop helemaal vrij van huur te krijgen. Dit heeft te maken met de lopende huurcontracten die je niet zomaar mag ontbinden tijdens de verkoop. Huurders hebben namelijk rechten opgebouwd. Het is dus moeilijk om je verhuurde woning op de particuliere markt verkopen, omdat veel particulieren opzoek zijn naar een woning om zelf in te wonen. Een vastgoedinvesteerder heeft wel interesse in jouw verhuurde woning en nemen bij de koop van jouw beleggingspand gewoon de huurcontracten over. Behalve dat er gewisseld wordt van eigenaar verandert er verder niks voor de huurders. Ook in dit geval is er geen makelaar nodig en is er geen sprake van notariskosten die jij moet betalen en onzekerheden wat betreft financieringsvoorbehoud. Je verkoopt je woning dus op een snelle manier en je bespaart al snel duizenden euro’s

Ben je opzoek naar een professionele vastgoedinvesteerder? Neem dan een kijkje bij DamBorg.  Ze hebben interesse in verschillende soorten panden en renoveren deze waar nodig. Neem contact op voor een volledig vrijblijvend bod op uw huis of beleggingspand. Ze gaan graag met u in gesprek!