Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Hoe je inzicht krijg in jezelf, 3 slimme tips!

Er zijn een heleboel methoden om inzicht te krijgen in jezelf. Wil jij groeien, ontdekken en leven op een manier die past bij jou? Dan is inzicht krijgen in jezelf essentieel om steeds weer een stapje verder te komen. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Check hier 3 slimme tips voor meer inzicht in jezelf!

Tip1: Enneagram

Laat een ennegagram maken. Het is verbazingwekkend hoeveel je uit een model kunt halen om meer inzicht te krijgen. Een enneagram is zo’n verrassend inzicht gevend model. Een enneagram ziet eruit als een negenpuntig sterveelhoek. Aan de hand van dit model kun je het karakter van iemand indelen. Natuurlijk kun je een nooit een karakter volledig vangen in één model, maar het geeft wel degelijk inzicht in de kern van je karakter. En het voordeel daarvan is dan ook dat sneller zichtbaar wordt wat je valkuilen en kwaliteiten zijn. Op deze manier krijg je meer inzicht in jezelf.

Tip 2: Doe waar je blij van wordt

Als je steeds meer doet waar je blij van wordt, krijg je ook meer inzicht in jezelf. Als je immers meer dingen doet die je energie geven en minder doet die je energie kosten, kom je steeds dichterbij jezelf. Steeds beter en concreter wordt helder wat je blij maakt. Dat kan gaan over werk, geld, liefde, je woonplaats, je hobby’s, je manier van leven, over alles dus. Alles komt steeds dichterbij jezelf. En daarmee kom jij steeds dichterbij jezelf.

Tip3: Volg coaching

Het is heel makkelijk om overal langsheen te leven, zelfs als je een partner hebt die je echt af en toe wel een spiegel voorhoudt. Soms heb je het voor je ontwikkeling nodig dat iemand anders je weer verder op weg helpt. Coaching kan daarbij helpen. Een coach heeft vaak verschillende manieren om jou meer inzicht te geven in jezelf. Daarnaast helpt een coach je ook nog eens vaak op weg om het om te zetten naar iets concreets.

https://cookcoaching.nl/coaching/enneagram/het-enneagram/