Rotterdam Gids
Image default
Rotterdam

Het verschil tussen een installatiebedrijf en een loodgieter

Wanneer schakel je nu een installatiebedrijf in en wanneer bel je loodgieter? Voor veel mensen is dit vaak nog een lastige kwestie. Dit komt simpelweg doordat zij het verschil tussen een loodgieter en een installateur niet weten. En dat is logisch aangezien een aantal werkzaamheden van een loodgieter en een installatiebedrijf elkaar overlapt. Echter zijn er ook heel wat verschillen tussen deze twee beroepen. In deze blog gaan wij in op de verschillende tussen een loodgieter en een installatiebedrijf.

De werkzaamheden van een loodgieter

Een loodgieter kan voor verschillende problemen in en rondom het huis worden ingeschakeld. De meest voorkomende situatie is waarschijnlijk een lekkage. Een loodgieter zorgt ervoor dat het op de juiste manier hersteld wordt. Een loodgieter kun je overigens ook bellen voor dak lekkages of lekkages aan het leidingwerk en verstoppingen van bijvoorbeeld het sanitair. Tevens kan een loodgieter u ook helpen bij problemen met je cv-ketel.

De werkzaamheden van een installateur

De werkzaamheden van een installatiebedrijf  hebben veel overeenkomsten met die van een loodgieter. Een installatiebedrijf schakel je bijvoorbeeld ook in voor het aan- en verleggen van leidingwerk. Daarnaast kan een installatiebedrijf je ook van dienst zijn bij problemen met een cv-ketel. Een installatiebedrijf richt zich, logischerwijs, voornamelijk op installaties. Zo kan je een installateur ook inschakelen bij bijvoorbeeld de installatie van een centrale verwarming of Heating. Daarnaast kan een installatiebedrijf je ook van dienst zijn bij het installeren van sanitair.

De verschillen

Zoals je ziet zijn er dus meerdere overeenkomsten, maar ook een aantal verschillen. Het is dus niet geheel terecht dat een loodgieter en installatiebedrijf veelal over dezelfde kam worden geschoren. Een loodgieter dicht onder andere lekkages aan daken en leidingwerk. Met dit probleem kun je niet bij een installatiebedrijf terecht. Installatiebedrijven zijn daarnaast ook niet gespecialiseerd in het verhelpen van ontstoppingen, loodgieters wel.

Loodgieter of installatiebedrijf in Rotterdam

Voor meer info : https://loodgieter-rotterdam.nu/