Rotterdam Gids
Image default
Banen en opleidingen

Haal het meeste uit je carrière

Iedereen wil natuurlijk op den duur carrière maken. Iedereen wil ook het liefste werk doen wat zij erg leuk vinden en ook veel geld mee verdienen. Toch is het in de praktijk toch best lastig en gaat het eigenlijk nooit zo gemakkelijk als dat je eigenlijk zou willen dat het gaat. Je ziet tegenwoordig zelfs dat bij een supermarktbaan al enige ervaring wordt gevraagd in de vacatures. Wanneer je je diploma eenmaal behaald hebt wordt het er niet gelijk veel beter op. Doordat er zo weinig vacatures zijn kunnen werkgevers hoge eisen stellen en is het dus voor sommigen bijna onbegonnen werk om een redelijke baan te krijgen. Al helemaal niet een die aansluit op de wensen die je hebt.

 

Gelukkig is er waar een wil is ook altijd wel een weg. Het kan alleen wel wat meer moeite kosten. Om er toch het meeste uit te kunnen halen kan het lonen om een professional in te schakelen die al meer ervaring heeft met het begeleiden van personen naar de functies die zij ambiëren. Vaak weten deze mensen ook wat de mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt. Het kan daarom een goed idee zijn om loopbaanbegeleiding in te schakelen. Je kunt dan samen met de loopbaancoach gaan kijken naar de mogelijkheden die er zijn in jouw carrière. Denk hierbij aan een switch, bijscholing of een bepaald traject die ervoor zorgt dat je op plek komt waar je wil zijn.

 

Wat hier ook een onderdeel van kan zijn is zakelijke coaching. Hierbij ga je meer ervaringen opdoen en de juiste vaardigheden ontwikkelen die jou moeten helpen bij het bereiken van een persoonlijk doel. Je kunt dit zien als een soort personal training. Je gaat samen kijken naar de verschillen tussen de realiteit en de gewenste situatie. Zo stel je uiteindelijk een plan op om de verschillen weg te gaan werken. Je carrière heb je altijd in je eigen hand!

 

Voor meer info : https://carrierepoort.nl/