Rotterdam Gids
Image default
Mode en Kleding

Gouden ringen

Sommige mannen denken dat gouden ringen alleen voor vrouwen zijn en kopen het dan ook niet. Ook al zien ze mooie gouden ringen voor heren kopen ze het toch niet. Dit is wel een heel achterhaalde gedachte.

Wist je dat gouden ringen vroeger alleen door mannen gedragen werden? Het was toen een symbool van macht en de macht lag toen bij de mannen. Later gingen vrouwen het ook dragen en voor hun was het symbool van hun rijkdom. Ze konden zo ook laten zien dat ze uit een goede familie kwamen. In de middeleeuwen werden gouden ringen met het familiewapen gemaakt en dit werd doorgegeven in de familie.

De gouden ringen met het familiewapen bestaan trouwens nog steeds en er zijn ook families die het nu nog laten maken. Ook bestaan er diverse andere soorten gouden ringen dat mannen nog steeds dragen. In landen zoals Italië en Frankrijk is het dragen van gouden ringen onder mannen dan ook heel normaal. Het hoort daar gewoon bij de mode maar in Nederland is dit nog niet het geval. Dit is natuurlijk wel jammer want mannen hebben al zo weinig opties bij de kleding. Het is horloge of ketting wat onder het shirt komt.

Voor meer info :