Rotterdam Gids
Image default
Dienstverlening

Echtscheiding in Rotterdam

Bij een echtscheiding in Rotterdam zijn er een hoop zaken die onderling geregeld dienen te worden. Sommige van deze zaken kunnen al zijn opgenomen in de huwelijkse voorwaarden, de huwelijkse voorwaarden kunnen overeengekomen worden voor het huwelijk of tijdens het huwelijk. Hebben jullie geen huwelijkse voorwaarden? Dan zal het betekenen dat jullie getrouwd zijn in gemeenschap van goederen. De bezittingen en schulden zijn dan gezamenlijk en dienen dan ook gedeeld te worden na de echtscheiding. Als het een echtscheiding met kinderen betreft dient samen met het kind een oplossing gevonden te worden over co ouderschap, omgang met kind en alimentatie. Deze zaken worden opgenomen in het ouderschapsplan wat een onderdeel is van het echtscheidingsconvenant. Gaat u scheiden in Rotterdam? Laat u goed informeren door een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat.

Scheiding aanvragen in Rotterdam

Een echtscheidingsadvocaat is altijd nodig om de scheiding in te dienen bij de rechtbank in Rotterdam. Komen jullie er samen in goed overleg uit? Dan is dat voor beide erg fijn en kunnen jullie het huwelijk redelijk eenvoudig beëindigen. Zaken omtrent de kinderen, financiën, woonruimte en bijvoorbeeld schulden kunnen helaas nogal eens zorgen voor onderlinge frustraties wat het proces van scheiden in Rotterdam zal bemoeilijken. In het geval jullie wel nog op goede voet staan en zaken opgelost willen hebben, kunnen jullie een mediator of scheidingsadvocaat Rotterdam inschakelen. De advocaat of mediator zal geen beslissingen nemen, maar een oplossing vinden waar jullie beide bij zijn gebaat. Zijn de onderlinge verhoudingen niet goed en is redelijk overleg niet mogelijk? Dan rest er niks anders dan beide een echtscheidingsadvocaat Rotterdam in te schakelen. De advocaten zullen dan met elkaar onderhandelen om de echtscheiding af te wikkelen. Tijdens dit proces zal u amper tot geen contact hebben met uw ex-partner.

Scheidingsadvocaat Rotterdam

Een echtscheiding is een emotionele periode. In goed overleg de scheiding afwikkelen, zeker jullie gezamenlijk kinderen hebben, heeft natuurlijk de voorkeur. Laat u dan ook informeren over de te nemen stappen door een deskundige echtscheidingsadvocaat Rotterdam. De advocaat kan jullie begeleiden in het gehele proces en u ondersteunen waar nodig. Bij complexe echtscheidingen in Rotterdam, denk hierbij bijvoorbeeld aan als één van jullie een eigen onderneming heeft of als er schulden zijn, dan wilt u natuurlijk dat alle zaken goed afgewikkeld worden. Een ervaren scheidingsadvocaat Rotterdam kan u begeleiden tijdens het gehele echtscheidingsproces. Twijfel dan ook niet om bij een echtscheiding in Rotterdam een advocaat te benaderen voor advies en/of juridische ondersteuning.