Rotterdam Gids
Image default
Aanbiedingen

De perfecte afwerking met RVS watersnijden

Als u bepaalde materialen op maat wilt laten maken dan zijn daar verschillende methoden voor. Natuurlijk kunt u de zaag hanteren. Snijden met behulp van lasertechniek is ook heel populair. Maar kende u het RVS watersnijden al? Deze techniek staat ook bekend als abrasiefsnijden. Hierbij wordt een zeer krachtige waterstraal gebruikt die moeiteloos door het materiaal snijdt als een warm mes door de boter. Met deze techniek kan RVS tot een maximale dikte van 200 mm worden gesneden op het juiste formaat. Ook uitsnijdingen kunnen op deze manier moeiteloos worden gemaakt. Dankzij het zeer nauwkeurige proces kan er tot op 0,1 mm nauwkeurig worden gesneden. In Noord-Brabant vindt u een ervaren bedrijf dat deze techniek tot in de puntjes beheerst.

Geen nabewerking nodig

Een belangrijk voordeel van RVS watersnijden is dat er geen nabewerking meer nodig is. Als u het materiaal op een andere manier laat bewerken is de kans groot dat u daarna nog moet gaan schuren of vijlen. Dit gaat ten koste van het resultaat. Bij het RVS watersnijden in Noord-Brabant is een dergelijke nabehandeling niet meer nodig. Niet alleen RVS maar ook andere materialen zoals glas, staal en hout kunnen door de techniek van watersnijden worden bewerkt. Ook hiervoor kunt u terecht bij Lave Snijtechniek in Waalre. Zij kunnen uw opdracht perfect uitvoeren. Dit kan bij het bedrijf zelf of indien gewenst ook op uw eigen locatie. U kunt in alle gevallen rekenen op uitstekende service en vakmanschap.

Snijden met water heeft de toekomst

Diverse snijtechnieken brengen milieubelemmeringen met zich mee. Ze zorgen voor chemische stoffen in de lucht of voor verhoogde uitstoot van CO2. Dat geldt niet voor RVS watersnijden. Deze manier van bewerking van roestvrij staal is milieuvriendelijk en bovendien ook niet gevaarlijk voor de mensen die ermee werken. Speciale bescherming is dan ook niet nodig. Watersnijden kan overigens niet alleen worden toegepast maar ook op tal van andere materialen. Lave Snijtechniek uit Waalre, Noord-Brabant, bewerkt op deze manier ook onder meer staal, hout en glas voor u.

https://lavesnijtechniek.nl/