Rotterdam Gids
Image default
Woning en Tuin

11 tips voor efficiënte huis schoonmaak

Niemand vindt schoonmaken écht leuk om te doen. Toch is het niet fijn en gezond om een stoffig huis te hebben. Hoe zorg jij er nu voor dat jij je huis zo efficiënt mogelijk schoonmaakt? De meeste beginners weten niet zeker of ze eerst moeten stofzuigen of stofzuigen. Ze vragen zich af of ze de keuken voor de badkamer moeten schoonmaken of andersom. Volg deze stapsgewijze handleiding die door het team van Schoonmaakbedrijf BMND is samengesteld, gebaseerd op jarenlange ervaring, om het meeste uit uw tijd te halen en uw huis snel schoon te maken:

1. Zorg dat je in een keer het hele huis schoonmaakt

De meest efficiënte manier van schoonmaken is door een taak te kiezen, zoals dweilen, stofzuigen of afstoffen, en deze taak vervolgens in je hele huis te doen. Dus niet alleen de woonkamer helemaal schoonmaken, vervolgens een week later weer de badkamer en daarna weer een week later de slaapkamer, etc. Zo voorkom je namelijk dat je eindeloos blijft schoonmaken. Zo blijf je namelijk bezig. Als je namelijk klaar bent met de laatste kamer van het huis, dan kun je weer beginnen aan de kamer waar je mee begon.

2. Verzamel al je schoonmaakgereedschap in een caddy

Of het nu een caddy, emmer of tas is, als je alles wat je nodig hebt om schoon te maken op één draagbare plek hebt, is het veel gemakkelijker om de klus te klaren. U zult geen tijd verspillen aan het zoeken naar gereedschap terwijl u schoonmaakt, en u hoeft zich geen zorgen te maken over het verzamelen ervan voordat u de volgende keer rondgaat.

3. Ruim de rommel op

Voordat je zelfs maar begint met schoonmaken, ga je kamer naar kamer en ruim je de rommel op. Bedenk bij het oppakken van elk item – tijdschriften, belezen paperbacks, oude sneakers – of je het moet wegleggen, weggooien of doneren.

4. Stof en vacuüm

Zorg ervoor dat de plafondventilatoren zijn uitgeschakeld voordat u begint met afstoffen. Concentreer je stof op de bovenkant van meubels en de onderkant van planken, op leuningen, fotolijsten, prullaria en tv-schermen. Wanneer je een plek moeilijk kan bereiken, zoals de bovenste plank of jaloezieën, dan kun je een microvezeldoekje aan het uiteinde van een bezem of dweil vastbinden. Verander de lakens in de slaapkamers voordat u stofzuigt.

5. Veeg spiegels en glas schoon

Gebruik een vochtige microvezeldoek, gevolgd door een droge doek om alle spiegels en glazen oppervlakken schoon te vegen.

6. Desinfecteer werkbladen en oppervlakken

Doorzoek je huis naar werkbladen en oppervlakken waar veel ziektekiemen op zitten. Zoals een deurknop, afstandsbediening, lichtschakelaar, bureau, etc. Deze moet je eens in de zoveel tijd desinfecteren. Je kan bijvoorbeeld aan een deurknop zitten die lang niet schoongemaakt is. De ziektekiemen komen dan op je gezicht als je hier vervolgens met je handen aan zit. Maak voor deze plekken een desinfectie oplossing die niet-toxisch is. Dit kan je bijvoorbeeld maken van een kopje water met een kwart tot half kopje appelciderazijn of witte azijn.

7. Focus op badkuipen, gootstenen en toiletten

Spray cleaner op de gootsteen en vervolgens op de wastafels, badkuipen en toiletten in de badkamer. Je kan dit het beste even laten intrekken. De reiniger kan zo vet vlekken en viezigheid oplossen. in de tussentijd kun je beginnen met het schoonmaken van de keuken. De binnenkant van de magnetron en oven kan natuurlijk ook niet vergeten worden. Schone toiletten komt als laatst. Terwijl je in de keuken bent, wil je er ook zeker van zijn dat je afvalverwerking in topvorm is. Vervolgens kun je de spray cleaner weer afnemen.

8. Eerst vegen daarna dweilen

Veeg de keuken- en badkamer vloeren. Vervolgens kun je dweilen. het beste kun je beginnen in de uiterste hoek van de kamer en werk je je weg terug naar de deuropening. Anders kom je als het ware vast te zitten en sluit je jezelf in. Spoel de dweil elke keer dat u een gebied van 4 bij 4 heeft gedweild.

9. Blijf bewegen tijdens het stofzuigen

Maak je geen zorgen dat je alle hoeken en gaten krijgt als je stofzuigt. Blijf gewoon door het huis bewegen en laat de stofzuiger in elke kamer met tapijt in één keer door.

Niet elke taak hoeft wekelijks gedaan te worden. Deze omvatten het waxen van het meubilair, het schoonmaken van de ramen en het wassen van karpetten en badmatten. Inspecteer deze accessoires en gebruik uw eigen oordeel.

10. Vergeet niet om je schoonmaakgereedschap regelmatig te wassen

Een vaak over het hoofd gezien onderdeel van het schoonmaken van het huis is het onderhouden van je schoonmaakgereedschap. Het gebruik van een vuile dweil of een stofzuiger met een volle zak is veel minder effectief en u zult uiteindelijk meer tijd kwijt zijn met proberen schoon te maken.

11. Maak van schoonmaken een groepsactiviteit

Schoonmaken een teaminspanning is een van de beste manieren om een ​​huis snel schoon te maken. Plan van tevoren een tijd met uw gezin en wijs taken toe aan elke persoon. Samenwerken kan het schoonmaken een stuk leuker maken en je huis zal in een mum van tijd glinsteren.

Zorg ervoor dat u tijdens het schoonmaken de onderhouds items van het huis controleert, zoals een defecte gootsteen die waterschade kan veroorzaken.

Volg deze stapsgewijze handleiding om het meeste uit uw tijd te halen en uw huis snel schoon te maken.