Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Zomertijd wintertijd

Afgelopen weekend is de klok weer een uur vooruit gegaan. Het voorjaar is begonnen dus de klok moet vooruit. In de nacht van 24 op 25 maart is het plots een uur later dan ‘normaal’. De wintertijd is namelijk de normale tijd, de zomertijd is ingevoerd. Wanneer is die zomertijd ingevoerd, waarom is die ingevoerd? Dat zijn de eerste vragen die in je opkomen. Voor mensen met een winterdepressie is het heerlijk om de klok een uur vooruit te zetten. De zon gaat namelijk later onder, waardoor de dagen langer lijken. De zon komt ook een uur later op, maar dit duurt niet heel lang en anders kan je altijd een daglichtlamp gebruiken. In dit artikel lees je meer informatie over waarom de zomertijd is ingevoerd en sinds wanneer dat is gebeurt.

De reden om de zomertijd in te voeren is omdat het energie zou besparen. De eerste persoon die hier iets over schreef was Benjamin Franklin. Hij schreef een humoristisch artikel over de zomertijd. Hij was namelijk een keer om 6 uur opgestaan en zag dat de zon al scheen, deze energie van de zon was volgens hem verspilling van energie omdat iedereen nog lag te slapen.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd door Duitsland als eerst de zomertijd ingevoerd. Dit deden ze omdat de oorlog duur was en ze wilden besparen op kolen. Daarom besloten ze de tijd een uur vooruit te zetten, om zo de dagen “langer” te maken. Na de oorlog werd dit echter weer terug gedraaid. In de Tweede Wereldoorlog is de zomertijd ook nog eens ingevoerd, dit was echter op bevel van de Duitsers, na de oorlog werd dit ook weer afgeschaft.

De zomertijd is echt van kracht gegaan vanaf 1977. Dit was het jaar van de oliecrisis. Om in de zomer langer gebruik te maken van het zonlicht werd daarom de zomertijd ingevoerd. Dit zou namelijk energie besparen en dat was nodig tijdens de crisis.

Voor meer info : https://shopvoorgezondheid.nl/