Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Veelzijdig riet

Riet staat bekend om zijn veelzijdigheid. Je ziet riet vooral op een rietendak. Toch zijn er nog veel meer toepassingen van riet dan alleen rietdekken. Je kent vast wel de mandjes van riet en de stoeltjes van riet. Zo bestaan er oneindig veel mogelijkheden met riet. In dit artikel lees je meer informatie over riet en het gebruik van riet.

Je kan riet herkennen aan de lichtbruine, gevlochten constructies van voornamelijk mandjes en krukjes. Tegenwoordig wordt er veel meer meubilair gemaakt van riet. Hele tuinsets met bankstellen en stoelen worden gemaakt met behulp van riet. Ook kom je het vaak tegen in de warme buitenlanden. Hier gebruiken ze riet omdat het goed kan ventileren en dus goed lucht kan door laten. Dat is iets dat je zeker nodig hebt als de temperaturen hoger op lopen.

Riet is een zeer sterke plant en groeit voornamelijk in Noord-Amerika. Riet kan overal worden verbouwd en je komt er ook onwijs veel van tegen in Nederland. Een rietplant kan tot wel 3 meter hoog worden. Door de ronde constructie van de rietplant heeft het een stevige vorm, toch is riet ook heel flexibel waardoor je er allerlei kanten mee op kan.

Om van riet meubilair te maken is het nodig om het riet te vechten. Omdat het riet zo flexibel is, kan je dit vlechten in bepaalde vormen waardoor het nog sterker wordt dan dat het al is. Door het vlechten ontstaan er ook kleine openingen waardoor lucht kan waaien. Maar er is nog een groot voordeel van deze openingen. Door de openingen kan namelijk ook sneeuw en regen vallen. Hierdoor zal dit niet op het meubilair blijven liggen. Omdat riet resistent is tegen weersomstandigheden hoef je het meubilair dus niet naar binnen te halen in de herfst- en wintermaanden, waardoor het dus uitermate geschikt is om te gebruiken voor banken en stoelen.

Voor meer info : https://www.rietwerk.nl/