Rotterdam Gids
Image default
Dieren

Wilt u een dwergkonijn als huisdier?

Het aanschaffen van een huisdier is altijd een erg leuk moment. Iedereen kijkt ernaar uit om de nieuwe aanwinst van het gezin uit te kiezen. Wilt u een huisdier voor uzelf of uw kind kopen? Zorg dan dat u voorbereid bent. Het is van belang dat u weet wat voor voeding het dier nodig heeft en wat zijn verblijfplaats wordt. Dierenhandel Hoogendoorn kan u hierbij helpen. Deze dierenspeciaalzaak heeft diverse dieren in huis, bijvoorbeeld kippen, knaagdieren, parkdieren, vogels en konijnen. De laatste is vooral bij kinderen erg populair. Bij deze dierenhandel vindt u verschillende soorten konijnen, waarvan het dwergkonijn toch wel de bekendste is. Dit beestje is vrij klein, maar behoorlijk schattig en levendig.

Hoe verzorgt u een dwergkonijn?

Wanneer u besluit om een dwergkonijn te nemen, is een goede verzorging van het dier noodzakelijk. Geef het konijn een eigen verblijfplaats met een voederbak, hooi en drinkwater. Ook is het van groot belang dat u de juiste voeding in huis haalt. Een dwergkonijn eet veel planten en vezels. Daarom dient u genoeg hooi in het hok te plaatsen. Ook daarvoor kunt u bij Dierenhandel Hoogendoorn terecht. Zij maken gebruik van een combinatie van conditiekorrel en voedingsbriketten. De conditiekorrel verbetert de weerstand van het konijn en de briketten hebben ruwe vezels. Dankzij het gebruik van de juiste voeding verkleint u de kans op aandoeningen bij uw konijn. De medewerkers van de dierenspeciaalzaak bieden u graag de helpende hand hierin.

Bezoek de dierenhandel voor meer informatie

Bent u van plan om een dwergkonijn in huis te nemen? Dan is het zeker een aanrader om bij de dierenspeciaalzaak in Stolwijk langs te gaan. Daar kunt u de konijnen van dichtbij bekijken. Ook kunt u hier vragen stellen aan de medewerkers. Dankzij jarenlange ervaring weten zij alles over huisdieren en de bijbehorende verzorging. Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met Dierenhandel Hoogendoorn.

https://www.dierenhandelhoogendoorn.nl/