Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Welke grafmonumenten zijn er?

Heeft u een dierbare verloren? Dan komt het moment waarop u gaat denken over de manier van gedenken. Het inrichten van de gedenkplek is een belangrijk onderdeel daarvan. Bij Andersgedenkmonumenten worden verschillende grafmonumenten ontworpen waarbij u zelf kunt kiezen tussen de uitvoering en materiaalgebruik. Zo kunt u een naar eigen ontwerp een geheel uniek grafmonument ontwerpen. Hieronder zullen we enkele grafmonumenten nader toelichten. Het ontwerpen van een grafsteen in Rotterdam is ook mogelijk. 

Urnengraven

Een urnengraf is bestemd voor het plaatsen van één of meerder urnen. Wanneer men kiest voor een crematie is dit een veel gebruikte grafmonument. De meeste begraafplaatsen bieden urnengraven aan. De grote van een urnengraf is vaak afhankelijk van de keuze die men maakt of die mogelijkheden die geboden worden op de begraafplaats.

Grafkelder

Het begraven in een grafkelder wordt al vele eeuwen toegepast. Een mooi voorbeeld hiervan zijn piramides, grafkelders in oude kerken en kathedralen. Op de dag van vandaag worden garfkelders nog steeds gebruikt. Deze grafmonumenten zijn gemetseld of bestaan uit betonnen elementen. Volgens de wet mag de ingang van een grafkelder zich niet in een kerk of ander gebouw bevinden mits het gebouw daarvoor bestemd is, zoals een mausoleum.

Particulier graf

Alle inwoners van Nederland hebben volgens de wet recht op een graf. De afmetingen per graf wordt bepaald door de gemeente. Men kan voor het overlijden aangeven in welk graf ze in de toekomst begraven willen worden. Van tevoren kan ook aangegeven worden wie er nog meer in het graf mogen liggen.

Islamitische grafmonumenten

Per religie zijn er verschillende zaken waar men rekening mee moet houden, zo ook bij een Islamitisch grafmonument. Er mag bijvoorbeeld geen dichte plaat op het grafwerk liggen. Ook moet men rekening houden met de richten van de grafsteen.  

 

Neem contact met ons op

Bent u benieuwd naar alle andere mogelijkheden? Kom dan eens bij ons langs in onze showroom in Capelle aan den IJssel. Hier bevinden zich vele voorbeelden waar u op uw gemakt alles kunt bekijken.

 

https://www.andersgedenkmonumenten.nl/